Een Programma Verwijderen Als Het Niet Via Het Configuratiescherm Wordt Verwijderd

Inhoudsopgave:

Een Programma Verwijderen Als Het Niet Via Het Configuratiescherm Wordt Verwijderd
Een Programma Verwijderen Als Het Niet Via Het Configuratiescherm Wordt Verwijderd

Video: Een Programma Verwijderen Als Het Niet Via Het Configuratiescherm Wordt Verwijderd

Video: Facebook-koppelingen verwijderen 2022, December
Anonim

Sommige applicaties worden door een virus op een computer geïnstalleerd en blijven verborgen in het systeem, wat verschillende ongemakken voor gebruikers veroorzaakt. U kunt het programma verwijderen, als het niet wordt verwijderd via het configuratiescherm, via het systeemregister en met speciale toepassingen.

Leer hoe u een programma kunt verwijderen als het niet is verwijderd via het Configuratiescherm
Leer hoe u een programma kunt verwijderen als het niet is verwijderd via het Configuratiescherm

instructies:

Stap 1

Als het programma niet kan worden verwijderd via het configuratiescherm, dat wil zeggen, het staat gewoon niet in de lijst met geïnstalleerde applicaties, probeer dan de installatielocatie te vinden. Zoek hiervoor in het menu "Start" op de naam van het programma. Als er een programmasnelkoppeling in het hoofdmenu of op het bureaublad staat, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Klik op Bestandslocatie om naar de gewenste map te navigeren. U kunt ook de locatie van het programma achterhalen door op de combinatie Ctrl + alt = "Image" + Del te drukken en de naam van de gewenste applicatie te kiezen in de lijst met huidige systeemprocessen.

Stap 2

Als u de toepassingsmap vindt, zoek dan het de-installatieservicebestand, dat gewoonlijk Uninstall wordt genoemd, erin en voer het uit om het verwijderen te starten. Als er geen bestand met een geschikte naam is, kunt u de hele map met de applicatie in één keer verwijderen. Dit is meestal voldoende om de activiteit te stoppen. Sommige virusprogramma's laten echter sporen achter in het systeem en veroorzaken schade.

Stap 3

Ga naar het systeemregister, dat informatie bevat over alle geïnstalleerde programma's. Druk op de combinatie Win + K en voer het woord Regedit in. Ga naar het HKEYCURRENTUSER-tabblad, dan Software en zoek de naam van de applicatie die u nodig hebt in de lijst, verwijder dit tabblad vervolgens uit het register. Doe hetzelfde op het tabblad HKEYLOCALMACHINE.

Stap 4

U kunt het programma verwijderen, als het niet via het configuratiescherm wordt verwijderd, met behulp van de toepassing Revo Uninstaller, die u op internet kunt vinden en downloaden. Voer het uit en scan het systeem op geïnstalleerde programma's. Revo Uninstaller onthult zelfs verborgen services. U kunt in het programma ook de "Jachtmodus" activeren, waarna een groen pictogram in het systeemvak verschijnt. Klik erop en verplaats de cursor naar het pictogram of de map van de betreffende toepassing, en het programma zal deze automatisch van het systeem verwijderen.

Stap 5

Als een programma niet uit het Configuratiescherm wordt verwijderd en ervoor zorgt dat het systeem niet goed werkt, probeer dan Systeemherstel, dat zich in de lijst met hulpprogramma's in het menu Start bevindt. Geef het gewenste herstelpunt op, bijvoorbeeld de dag voordat de schadelijke toepassing per ongeluk werd geïnstalleerd. Zodra het herstel is voltooid, keert het systeem terug naar de vorige werkende staat en is er geen malware meer.

Populair per onderwerp