Hoe Linux Te Introduceren?

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Te Introduceren?
Hoe Linux Te Introduceren?

Video: Hoe Linux Te Introduceren?

Video: Hoe Linux Te Introduceren?
Video: Учебник Linux для начинающих 2024, Mei
Anonim

Linux is al lang geen onbekend systeem meer, alleen beschikbaar voor gevorderde gebruikers. Elk jaar wint dit besturingssysteem steeds meer aan populariteit omdat het steeds eenvoudiger wordt. Hetzelfde geldt voor het systeeminstallatieproces. Elke moderne distributiekit is uitgerust met een eigen installatieprogramma, dat op geen enkele manier inferieur is aan het Windows-installatieprogramma en in sommige opzichten zelfs overtreft.

Hoe Linux te introduceren?
Hoe Linux te introduceren?

Noodzakelijk

  • - een afbeelding van een Linux-distributie;
  • - DVD-schijf.

instructies:

Stap 1

Download de afbeelding van de distributiekit die u leuk vindt na het lezen van de systeemrecensies en het vinden van alle technische gegevens. Veel gebruikers beginnen hun Linux-wereld door Ubuntu te installeren, hoewel Mandriva en Fedora net zo gemakkelijk te gebruiken zijn.

Stap 2

Brand de gedownloade afbeelding op een dvd met behulp van een speciaal brandprogramma. Het UltraISO-programma kan zijn taken goed aan, hoewel de standaard schijfbrandermanager van Windows Vista en Seven soms werkt.

Stap 3

Plaats de schijf in het station en start uw computer opnieuw op. Zorg ervoor dat uw BIOS de optie Boot Menu - First boot device heeft. Vervolgens zal het installatieprogramma u vragen om de installatietaal te selecteren. Afhankelijk van de versie van de distributiekit wordt het installatieprogramma zelf gestart, of de grafische omgeving van het systeem om kennis te maken met het werk van Linux. Als de grafische shell is geladen, klikt u op het bureaublad op de snelkoppeling Installeren.

Stap 4

Volg de instructies van de installateur. U kunt het systeem installeren op zelfgeprepareerde schijfpartities of kiezen voor automatische partitionering. Na het kiezen van de laatste optie worden alle gegevens op uw harde schijf verwijderd.

Stap 5

Selecteer de schijf waarop de installatie zal worden uitgevoerd, voer de partitionering uit (na het selecteren van het juiste item) en klik op de knop "Nu installeren".

Stap 6

Voer uw locatie in en kies uw toetsenbordindeling. Voer vervolgens uw gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in. Wacht tot de installatie is voltooid, druk vervolgens op de knop "Opnieuw opstarten" en verwijder de schijf uit het computerstation. Het systeem kan als geïnstalleerd worden beschouwd.

Aanbevolen: