Hoe Stuurprogramma's Op Linux Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Stuurprogramma's Op Linux Te Installeren
Hoe Stuurprogramma's Op Linux Te Installeren

Video: Hoe Stuurprogramma's Op Linux Te Installeren

Video: Hoe Stuurprogramma's Op Linux Te Installeren
Video: New Linux User - Installing Drivers 2024, Maart
Anonim

Het installeren van een stuurprogramma in Linux is voor veel gebruikers niet langer een uiterst lastig en moeilijk proces. Sinds het moment dat Linux echt gebruiksvriendelijk wordt, is er veel veranderd in het systeem zelf, en met name in de installatie van stuurprogramma's. Dit artikel gaat over de belangrijkste manieren om stuurprogramma's op Linux te installeren.

Hoe stuurprogramma's op linux te installeren
Hoe stuurprogramma's op linux te installeren

Het is nodig

Internet, linux, stuurprogrammapakket

instructies:

Stap 1

Elk jaar wordt Linux steeds populairder en tegelijkertijd wordt het systeem zelf eenvoudiger, meer gebruikersgericht. Dit heeft natuurlijk invloed op het proces van het installeren van stuurprogramma's.

In moderne Linux-distributies is dit proces al geautomatiseerd, d.w.z. stuurprogramma's worden ofwel "uit de doos" (onmiddellijk na installatie) of via speciale rpm (systemen van de red-hat-familie) of deb (debian) pakketten geïnstalleerd. Bovendien bieden sommige distributies (met name Ubuntu of Suse) het downloaden en installeren van stuurprogramma's rechtstreeks vanuit het pakketconfiguratiescherm. De pakketbeheerder downloadt automatisch de vereiste pakketten en installeert ze vervolgens. Het enige probleem dat zich hier kan voordoen, zijn afhankelijkheidspakketten, maar de pakketbeheerder lost dit probleem ook op. De benodigde pakketten kunnen altijd van het netwerk worden gedownload, bijna alle Linux-stuurprogramma's worden vrijelijk verspreid. Een andere installatieoptie is van bronnen. Dergelijke stuurprogramma's worden in de regel geleverd in de archiefformaten tar.bz, tar.bz2 of tar.gz. Dit is een regulier archief, altijd uitgepakt met een standaard archiver. Het archief bevat meestal installatie-instructies (het INSTALL-bestand).

Stap 2

Voor het gemak kunt u naar de map gaan met het uitgepakte programma voor compilatie.

In terminal: cd path_to_directory_with_unpacked_program Voorbeeld:

cd-installatie / vim2.5 /

Stap 3

Vervolgens wordt het configuratiehulpprogramma gestart om de systeemconfiguratie en de daaropvolgende installatie te bepalen: sudo./configure

Stap 4

Dit wordt direct gevolgd door de compilatie en installatie van het programma.

Terminal: sudo make && sudo make install sudo make compilatie zelf sudo make install - installatie

&& is een aaneenschakelingsoperator (twee acties in één).

Aanbevolen: