Hoe De Taal In Linux Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal In Linux Te Veranderen
Hoe De Taal In Linux Te Veranderen

Video: Hoe De Taal In Linux Te Veranderen

Video: Ubuntu voor Beginners 6 De taal instellen 2022, November
Anonim

Het Linux-besturingssysteem is een gratis analoog van Windows, het is behoorlijk populair geworden onder gebruikers vanwege de gratis distributie en de mogelijkheid om het in detail aan te passen. Het heeft veel aanpassingen die nuttig zullen zijn voor zowel gevorderde gebruikers als beginners.

Hoe de taal in Linux te veranderen
Hoe de taal in Linux te veranderen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet;
  • - geïnstalleerd Linux-besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Voer de Russification van het Ubuntu-besturingssysteem uit om de Russische taal in Linux te installeren. Op dezelfde manier kunt u elke andere taal installeren. Ga hiervoor naar het hoofdmenu, selecteer daar de optie "Systeem" en vervolgens "Beheer" - "Lokalisaties". Met deze opdracht wordt de lokalisatiemanager gestart.

Stap 2

Selecteer vervolgens de optie "Primaire taal", vink het vakje aan naast de gewenste taal, bijvoorbeeld "Russisch (Russische Federatie)". Selecteer vervolgens "Russisch" in de lijst met ondersteunde talen. Klik op de knop "Details". Vink de vakjes aan naast de menu-items "Basisvertalingen", "Aanvullende vertalingen", "Taalkunde", "Aanvullende software".

Stap 3

Wacht tot de Ubuntu-taalpakketten zijn gedownload en geïnstalleerd. Om de reeds geïnstalleerde lokalisaties te kunnen beheren, klikt u op de knop "Talen toevoegen/verwijderen". Na alle aangebrachte wijzigingen start u de computer opnieuw op of beëindigt u de sessie van de huidige gebruiker en logt u opnieuw in op het systeem.

Stap 4

Ga naar het menu "Systeem", selecteer "Beheer" en vervolgens "Systeemtaal". Met dit menu kunt u de taal van het Linux-systeem wijzigen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Taal". Klik op Talen toevoegen/verwijderen om de gewenste taal toe te voegen. Selecteer het gewenste onderdeel uit de lijst, vink de vakjes naast de benodigde onderdelen aan en klik op de knop "Wijzigingen toepassen".

Stap 5

Voer vervolgens in een nieuw venster het wachtwoord in om de Linux-taalpakketten te installeren. Na het instellen van de taal in de optie "Taal voor menu's en vensters" selecteert u de gewenste taal en stelt u de locatie van de talen in de volgorde van uw voorkeur in. Klik vervolgens op het tabblad "Tekst". Selecteer een land in de lijst waarvoor u lokale waarden voor datums, valuta's en getallen wilt weergeven.

Stap 6

Voeg een toetsenbordindeling toe voor de geïnstalleerde taal. Ga naar het hoofdmenu "Systeem", selecteer "Opties", klik op de optie "Toetsenbord". Selecteer in het geopende venster "Toetsenbordinstellingen" het tabblad "Lay-outs", klik op de knop "Toevoegen", selecteer de gewenste en klik op "OK". In hetzelfde venster kunt u een sneltoets selecteren om de Linux-taal te wijzigen.

Populair per onderwerp