Een Map Op Het Bureaublad Verbergen

Inhoudsopgave:

Een Map Op Het Bureaublad Verbergen
Een Map Op Het Bureaublad Verbergen

Video: Een Map Op Het Bureaublad Verbergen

Video: Een Map Op Het Bureaublad Verbergen
Video: Nieuwe map maken op het bureaublad onder Windows 10 2024, Maart
Anonim

Er zijn verborgen mappen op Windows-besturingssystemen. Alle aangemaakte mappen op het bureaublad zijn standaard zichtbaar. Er ontstaat vaak een situatie waarin het nodig is om persoonlijke informatie te beschermen en de map op het bureaublad te verbergen. Om dit te doen, biedt Windows een functie om de zichtbaarheid van mappen uit te schakelen.

Een map op het bureaublad verbergen
Een map op het bureaublad verbergen

instructies:

Stap 1

Om te verbergen in Windows 7 / XP / Vista, klikt u op de knop "Start". Klik vervolgens op de knop "Configuratiescherm" en zoek het pictogram "Mapopties". Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend het tabblad "Weergave" en klik erop. Zoek in het venster "Geavanceerde opties" helemaal onderaan de lijst het item "Verborgen bestanden en mappen". Vink het vakje aan naast Verborgen bestanden en mappen niet weergeven. Klik vervolgens op de knop "Toepassen".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt verbergen. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op "Eigenschappen". Zoek op het tabblad "Algemeen" het item "Attributen" en vink het vakje naast het item "Verborgen" aan. Klik op de knop Toepassen en sluit het dialoogvenster. Op deze manier kunt u elke map of elk bestand op uw computer verbergen.

Stap 3

Herhaal stap 1 om verborgen mappen of bestanden te openen, maar vink deze keer het vakje aan naast "Verborgen bestanden en mappen weergeven".

Aanbevolen: