Een Computer Op Het Netwerk Verbergen

Inhoudsopgave:

Een Computer Op Het Netwerk Verbergen
Een Computer Op Het Netwerk Verbergen

Video: Een Computer Op Het Netwerk Verbergen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: 5 Belangrijkste methoden om je IP-adres te verbergen 2023, Februari
Anonim

Soms zijn er situaties waarin een computer moet worden verborgen op het netwerk, zodat het pictogram niet zichtbaar is in Netwerkomgeving. Dit kan nodig zijn als u het beveiligingsniveau van de server met accounting wilt verhogen of uw thuiscomputer wilt beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Om dit te doen, biedt het Windows-besturingssysteem speciale opdrachten.

Een computer op het netwerk verbergen
Een computer op het netwerk verbergen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - beheerdersrechten;
  • - browser;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" en voer in de regel "Uitvoeren" de opdracht cmd in en druk vervolgens op enter op het toetsenbord. U start dus de opdrachtregel, waarin alle systeemopdrachten worden ingevoerd om het besturingssysteem te beheren en te configureren, inclusief het configureren van netwerkverbindingen. Vergeet ook niet dat registerinstellingen de volledige werking van het systeem beïnvloeden, dus probeer alles correct te doen, zodat er in de toekomst geen problemen meer zijn.

Stap 2

Typ het commando net config server / hidden: yes en druk op enter. Deze eenvoudige opdracht verbergt uw computer voor het netwerk voor nieuwsgierige blikken. In de "Netwerkomgeving" van andere computers wordt die van jou gewoon niet weergegeven. Om andere opties te zien, typt u net help config server op de opdrachtregel, waarna het systeem een ​​lijst met nuttige opdrachten voor het configureren van uw netwerk zal weergeven. Sluit de opdrachtregel door op het kruisje in de bovenhoek van het scherm te klikken.

Stap 3

Als u een computer opnieuw wilt openen in Netwerkomgeving, raadpleegt u de opdracht help door net help config server te typen en de juiste combinatie van tekens in te voeren. U kunt ook een unieke werkgroep voor een computer instellen via de eigenschappen door het tabblad Computernaam te selecteren. Als u de werkgroep wijzigt, moet de computer opnieuw worden opgestart. U kunt ook een uniek subnetmasker of IP-adres in een ander bereik instellen.

Stap 4

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het verbergen van een computer op het netwerk niet moeilijk is. U kunt de service ook gebruiken om het IP-adres van uw computer te verbergen. Ga hiervoor naar een speciale site op 2ip.ru. Selecteer vervolgens het tabblad met de naam "Anonymizer". U moet het land selecteren waarvan het IP-adres wordt weergegeven in plaats van het uwe. Klik vervolgens op de site die u wilt bezoeken. Nu is uw computer op het netwerk volledig verborgen voor andere gebruikers.

Populair per onderwerp