Een Map Toevoegen Aan Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Een Map Toevoegen Aan Het Bureaublad
Een Map Toevoegen Aan Het Bureaublad

Video: Een Map Toevoegen Aan Het Bureaublad

Video: Een Map Toevoegen Aan Het Bureaublad
Video: Nieuwe map maken op het bureaublad onder Windows 10 2024, April
Anonim

Het bureaublad wordt meestal alle schermruimte genoemd die wordt ingenomen door de grafische interface van het besturingssysteem. In een besturingssysteem dat een "venstermodel" gebruikt, kan het worden beschouwd als een niet-inklapbaar venster van het meest basale niveau. In Windows is echter een normale map aan het bureaublad gekoppeld, waarmee u bekende bewerkingen kunt uitvoeren, zoals het maken van nieuwe mappen of het kopiëren en verplaatsen van bestaande.

Een map toevoegen aan het bureaublad
Een map toevoegen aan het bureaublad

instructies:

Stap 1

U kunt een map op uw bureaublad maken. Om dit te doen, roept u het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding te klikken en de sectie daarin te openen, die "Maken" wordt genoemd. Selecteer de bovenste in de lijst met items in deze sectie - "Map". Het vereiste object wordt gemaakt en de modus voor het bewerken van de naam wordt geactiveerd. Voer de gewenste tekst in. Als u gewoon op Enter drukt, wordt de standaard nieuwe map als naam gebruikt.

Stap 2

U kunt een bestaande map naar uw bureaublad kopiëren met Verkenner, de standaard Windows-bestandsbeheerder. Start deze applicatie door op de toetscombinatie Win + E te drukken. Navigeer in de mappenboom naar de gewenste map, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de regel "Kopiëren naar map" in het pop-upmenu. Deze opdracht opent een dialoogvenster met een vergelijkbare mappenboom, helemaal bovenaan de regel "Desktop" - selecteer deze en klik op de knop "Kopiëren".

Stap 3

Een alternatieve manier om een map naar het bureaublad te kopiëren, is door het slepen en neerzetten te gebruiken. Zoek, net als in de vorige stap, de gewenste map met behulp van de "Verkenner" en sleep deze vervolgens met de rechtermuisknop van het bestandsbeheervenster naar het bureaublad. Wanneer u de knop loslaat, verschijnt een menu met verschillende items - selecteer de regel "Kopiëren".

Stap 4

Slepen en neerzetten kan ook worden gebruikt om een kopie van een object op het bureaublad te maken vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem. Druk op de Win-toets en zoek in het geopende menu de map die u nodig hebt. Als u de linkermuisknop gebruikt om te slepen en neer te zetten, wordt deze map naar het bureaublad verplaatst - er blijft geen spoor van achter in het hoofdmenu. Als u de rechterknop gebruikt, gaat het proces verder zoals in de vorige stap - wanneer u de knop loslaat, verschijnt er een menu met het item "Kopiëren".

Aanbevolen: