Waar Vind Je Ijzer In Minecraft

Inhoudsopgave:

Waar Vind Je Ijzer In Minecraft
Waar Vind Je Ijzer In Minecraft

Video: Waar Vind Je Ijzer In Minecraft

Video: Waar Vind Je Ijzer In Minecraft
Video: Minecraft hoe vind je het makkelijkst ijzer en diamant 2024, Mei
Anonim

IJzer in Minecraft is een van de belangrijkste bronnen. IJzeren harnassen, wapens en gereedschappen zijn duurzaam en kunnen zelfs aan het begin van de verkenning van de wereld worden gemaakt, omdat deze hulpbron wijdverbreid is in de gamewereld.

Waar vind je ijzer in minecraft
Waar vind je ijzer in minecraft

Assen en aanpassingen

IJzererts, waaruit ijzerstaven worden gewonnen door smelten in een oven, wordt gevonden in de onderste helft van de wereld. Het bereikt zijn grootste concentratie tussen het tweede en zestigste niveau, dus het is niet nodig om diep te graven in pogingen om het te vinden.

Als je geen diepe grotten wilt verkennen, gezien het feit dat je niet genoeg uitrusting en ervaring hebt, kun je naar level zestig gaan en verschillende adits doorbreken. De kans is groot dat u ijzererts vindt.

Onthoud dat je het niet kunt krijgen met een houten houweel, dus het is beter om een groot aantal stenen werktuigen in voorraad te hebben. Maak verschillende stapels (vierenzestig pakken) fakkels om de geperforeerde doorgangen te verlichten.

Het is het beste om dergelijke bewegingen dicht bij huis te slaan. Ten eerste kunt u zo snel naar huis terugkeren voor voedsel in geval van iets, en ten tweede, als u iets laat groeien of smelten, bevriezen deze processen bij uw afwezigheid, wat misschien niet erg handig is.

U kunt direct onder het huis op zoek gaan naar ijzer. Om onaangename verrassingen te voorkomen, ontgin nooit het blok waarop u staat. Als je level zestig bereikt, graaf dan een lange, rechte gang van twee blokken hoog, steek die goed aan met fakkels. Nadat je enkele tientallen blokken van het huis bent weggegaan, begin je met het graven van loodrechte doorgangen. Er moet een afstand van twee cellen tussen de zetten zijn, zodat je alle blokken op het gewenste niveau kunt zien.

Zoeken in grotten

Als je denkt genoeg uitrusting, gereedschap en voedsel te hebben, kun je in de dichtstbijzijnde grot op zoek gaan naar ijzer. Vaak vind je ertsblokken direct naast de ingang, maar het probleem is dat een zeer klein aantal spelers, die de benodigde grondstof hebben gewonnen, onmiddellijk naar huis gaat. De meesten beginnen de grotten te verkennen, wat vaak leidt tot de dood van de personages.

Als je de grot ingaat, zorg er dan voor dat je genoeg fakkels, een paar blokken planken om een werkbank te maken of stokken voor nieuw gereedschap, een paar pikhouwelen en genoeg voedsel meeneemt. Wees voorzichtig, op grote diepte bestaat het risico om in de lava te vallen om er niet meteen in te verbranden, houd een emmer water op het sneltoegangspaneel, nadat je in de lava bent gevallen heb je een paar seconden om jezelf te blussen.

Nadat je genoeg blokken ijzererts hebt gewonnen, ga je naar huis. Open de oveninterface, plaats kolen, hout of een emmer lava in de onderste cel en ijzererts in de bovenste. Daarna moet je wachten tot het erts is gesmolten tot ijzeren blokken. Om het proces aanzienlijk te versnellen, kunt u tegelijkertijd in verschillende ovens grondstoffen smelten.

Aanbevolen: