Waar Koop Je Een Mobiele Telefoon En Waar Moet Je Op Letten?

Inhoudsopgave:

Waar Koop Je Een Mobiele Telefoon En Waar Moet Je Op Letten?
Waar Koop Je Een Mobiele Telefoon En Waar Moet Je Op Letten?

Video: Waar Koop Je Een Mobiele Telefoon En Waar Moet Je Op Letten?

Video: Waar Koop Je Een Mobiele Telefoon En Waar Moet Je Op Letten?
Video: Waar moet je op letten bij de prestaties van je smartphone? | Kooptips | Vraag het SmartphoneMan! 2024, April
Anonim

Als u al het model van een mobiele telefoon hebt gekozen, blijft er nog een belangrijke vraag over: waar kunt u deze kopen om tevreden te zijn met de prijs, niet teleurgesteld te zijn in de kwaliteit van de aankoop en zeker te zijn van garantieservice? Dus, welke te kiezen: een online winkel of een offline gespecialiseerd verkooppunt?

Waar koop je een mobiele telefoon en waar moet je op letten?
Waar koop je een mobiele telefoon en waar moet je op letten?

Het is nodig

  • Tegenwoordig zijn er veel manieren om een telefoon te kopen. Onder hen kunnen vier hoofdgroepen worden onderscheiden: een online winkel, een gespecialiseerde salon voor mobiele communicatie, een hypermarkt van huishoudelijke apparaten en elektronica en een officiële fabrikantwinkel. Na het vergelijken van de opties, zult u zeker merken dat de prijzen voor hetzelfde model aanzienlijk kunnen verschillen. Daarom moet u eerst uitzoeken waarom dit gebeurt - waarom kunnen de prijzen voor een mobiele telefoon in winkels aanzienlijk verschillen?
  • Veel kopers vergelijken, voordat ze gaan winkelen, de kosten van de telefoon die ze leuk vinden in verschillende winkels en krijgen vaak verschillende resultaten van elkaar. Natuurlijk verschillen de prijzen niet significant, maar een verschil van 25 of zelfs 40 procent is niet zo zeldzaam. Moet je je haasten naar de winkel waar je zo'n lage prijs een telefoon kunt kopen?

instructies:

Stap 1

Het nummer op het prijskaartje is afhankelijk van veel indicatoren, waarvan de belangrijkste zijn:

Plaats van samenkomst

Een mobiele telefoon van hetzelfde model kan worden geassembleerd in fabrieken van verschillende fabrikanten in China, Maleisië, Europa en vele andere landen. De Europese assemblage wordt vaak "wit" genoemd en wordt als de hoogste kwaliteit en duurste beschouwd, de Chinese is "geel" en goedkoper, omdat arbeid goedkoper is in China. Dit geldt voor mobiele telefoons die legaal worden geassembleerd in China, in de officiële fabrieken van grote fabrikanten. En hoeveel apparaten worden in "handwerkfabrieken" geassembleerd en vervolgens als het origineel verkocht? Natuurlijk zullen de hoofdkosten van een dergelijk product laag zijn, evenals de prijs die door de verkoper is vastgesteld, maar de kwaliteit van het apparaat zal ook veel te wensen overlaten.

Stap 2

Importmethode:

Zelfs een hoogwaardige mobiele telefoon kan legaal en illegaal in Rusland worden geïmporteerd. Kijk onder de achterkant van uw telefoon of bekijk de doos voor de EAC (Customs Union Compliance Mark). Als het op voorraad is, betekent dit dat dit product gecertificeerd is, zo niet, dan is het illegaal in het land geïmporteerd of volledig nagemaakt. Zo'n mobiele telefoon kost aanzienlijk minder, maar bij een storing is het onmogelijk om deze bij een servicecentrum te repareren.

Stap 3

Officiële productie

Soms kunt u zeer goedkope opties vinden voor dure telefoons van het hoogste niveau, maar u moet niet haasten om een schijnbaar voordelige aankoop te doen. Hoogstwaarschijnlijk biedt de winkel in dit geval een namaakmachine aan.

Dergelijke apparaten, meestal illegaal geassembleerd, kopiëren uiterlijk volledig populaire telefoonmodellen, maar hun kwaliteit is niet bestand tegen kritiek. Uiteraard vallen ze ook niet onder de garantieservice. Voordat je zo'n telefoon koopt, moet je hem goed bekijken.

Aanbevolen: