Programma's Blokkeren Op Een Computer Inschakelen?

Inhoudsopgave:

Programma's Blokkeren Op Een Computer Inschakelen?
Programma's Blokkeren Op Een Computer Inschakelen?

Video: Programma's Blokkeren Op Een Computer Inschakelen?

Video: Programma's Blokkeren Op Een Computer Inschakelen?
Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2024, April
Anonim

Als verschillende mensen op dezelfde computer werken, is het logisch om onderscheid te maken tussen hun rechten en plichten. Ouders willen bijvoorbeeld voorkomen dat hun kinderen bepaalde programma's installeren of uitvoeren. Deze taken kunnen worden opgelost met behulp van Windows-tools.

Programma's blokkeren op een computer inschakelen?
Programma's blokkeren op een computer inschakelen?

instructies:

Stap 1

U hebt beheerdersrechten nodig om andere mensen met toegang tot uw computer te kunnen blokkeren voor het uitvoeren van programma's. Vouw in het "Configuratiescherm" de groep "Accounts" uit en wijs beheerdersrechten toe aan de gebruiker die u de lancering van bepaalde programma's wilt blokkeren. Om dit te doen, klikt u op zijn account en volgt u de link "Accounttype wijzigen". Verplaats het keuzerondje naar de positie "Beheerder" en klik op "Recordtype wijzigen".

Stap 2

Log in op het systeem onder dit account en start de register-editor. Om dit te doen, drukt u op de Win + R-toetsen en voert u de regedit-opdracht in de programmastartregel in. Vouw de map HKCU / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVerson / Policies / Explorer uit, selecteer de opdracht Nieuw in het menu Bewerken en selecteer DWORD-waarde in de vervolgkeuzelijst. Voer de naam van de sleutel RestrictRun in en plaats in het veld "Waarde" "1".

Stap 3

Nu moet u een lijst met programma's maken die voor deze gebruiker zijn toegestaan. U wilt bijvoorbeeld dat de gebruiker met MS Office-toepassingen kan werken en naar muziek kan luisteren, maar geen toegang heeft tot internet of speelgoed kan starten. Ga opnieuw naar het menu "Bewerken" en selecteer het item "Sectie". Geef de nieuwe sectie dezelfde naam als de sleutel: RestrictRun.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte aan de rechterkant van het venster en selecteer in de vervolgkeuzelijst Maken het item String-parameter. Voer tussen aanhalingstekens het serienummer van het toegestane programma en de naam ervan in. Je zou moeten eindigen met zoiets als dit:

"1" = "kmplayer.exe"

"2" = "excel.exe"

"3" = "winword.exe"

"4" = "regedit.exe"

Stap 5

Zorg ervoor dat u regedit in de lijst opneemt om de mogelijkheid te behouden om het register te bewerken. Log dan in met je eigen account en wijzig het gebruikersaccount naar "Restricted Account".

Aanbevolen: