Hoe Een Computer Van Een Kind Te Blokkeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Van Een Kind Te Blokkeren?
Hoe Een Computer Van Een Kind Te Blokkeren?

Video: Hoe Een Computer Van Een Kind Te Blokkeren?

Video: Hoe Een Computer Van Een Kind Te Blokkeren?
Video: Zo beperk je de internettijd van je kinderen 2024, Mei
Anonim

U kunt niet garanderen dat uw tienerkind tijdens uw afwezigheid niet naar iets wat verboden is op internet wil kijken of, erger nog, uw gegevens op de computer wil wijzigen. En kleine kinderen kunnen niet worden weerhouden van de verleiding om op de knoppen van de systeemeenheid of het toetsenbord te klikken. Om rampzalige gevolgen te voorkomen, is het noodzakelijk om de computer van het kind te blokkeren.

Hoe een computer van een kind te blokkeren?
Hoe een computer van een kind te blokkeren?

instructies:

Stap 1

Vergrendel de aan/uit-knop van de computer. Ga naar het menu "start - bedieningspaneel - voeding". Wanneer u op de knop "Geavanceerd" klikt, selecteert u "Geen actie vereist" in de vervolgkeuzelijst "Wanneer u op de uitschakelknop drukt". Klik op de knop Toepassen.

Stap 2

Maak een individueel wachtwoord voor het gebruikersaccount. Ga naar het menu "Start - Configuratiescherm - Gebruikersaccounts". Zoek uw account in de lijsten en klik op het pictogram. Selecteer "wachtwoord maken" uit de voorgestelde bewerkingen. Voer in het tabblad dat wordt geopend het wachtwoord in dat het kind niet kan raden. Bevestiging invoeren. Klik op de knop Wachtwoord aanmaken.

Stap 3

Om de computer van het kind te vergrendelen, zoekt u de sleutel met het Windows-logo op het toetsenbord, houdt u deze ingedrukt en drukt u op de toets L. Als gevolg hiervan wordt het systeem uitgelogd, maar blijven alle werkprogramma's en applicaties in dezelfde staat. Om in te loggen op het systeem, voert u het wachtwoord in het venster in dat in het midden van het bureaublad verschijnt.

Stap 4

Installeer "Ouderlijk toezicht". Open de app Ouderlijk toezicht. Om dit te doen, selecteert u in het menu "start" "configuratiescherm" - "ouderlijk toezicht". Zoek in het geopende venster "een nieuw account maken" en bevestig de creatie. Klik op het accountpictogram van het kind en volg de link "Hulpprogramma's voor gebruikersbeheer". Om de toegang tot alle games tegelijk te beperken in het gebied "kan … gebruikersnaam … games uitvoeren?". Zet de schakelaar op de knop "ja".

Stap 5

Als u alleen toegang wilt geven tot games van een bepaalde leeftijdscategorie in het gebied "Games met welke beoordeling kan … gebruikersnaam …?" selecteer degene die je nodig hebt en klik erop.

Stap 6

Om de toegang van een kind tot specifieke programma's te beperken, selecteert u Gebruikersbediening - Specifieke programma's toestaan en blokkeren. Schakel dan over naar de optie "gebruikersnaam … kan alleen werken met toegestane programma's." Volg de instructies om de programma's te selecteren die u wilt blokkeren.

Stap 7

Om de tijd dat het kind de computer kan gebruiken te beperken, gaat u naar het venster "Tijdslimieten". Het display toont een tabel waarin de dagen van de week zijn verdeeld in uren. Klik op de geselecteerde periode om deze te blokkeren. Het ontgrendelen gaat op dezelfde manier.

Aanbevolen: