Hoe Te Blokkeren Met Een Firewall

Inhoudsopgave:

Hoe Te Blokkeren Met Een Firewall
Hoe Te Blokkeren Met Een Firewall

Video: Hoe Te Blokkeren Met Een Firewall

Video: Hoe Te Blokkeren Met Een Firewall
Video: Hoe een app te blokkeren met Windows® 8.1 Firewall 2024, Mei
Anonim

Windows XP, Windows Vista en Windows 7 worden geleverd met ingebouwde beveiligingssoftware, ook wel Firewall genoemd, waarmee u netwerktoegang tot specifieke toepassingen kunt blokkeren of toestaan. Er is een speciaal algoritme om de bescherming te activeren.

Hoe te blokkeren met een firewall
Hoe te blokkeren met een firewall

instructies:

Stap 1

Zoek de map met het uitvoerbare bestand van het programma dat u wilt blokkeren. Als u het via een snelkoppeling moet vinden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Eigenschappen". Het veld met de naam "Locatie" bevat het pad naar het uitvoerbare bestand, waarvan de naam er ongeveer zo uit zal zien: "C: / Program Files / Game / Gamefile.exe". Van hieruit kunt u naar de gewenste map gaan.

Stap 2

Klik op de Start-knop en vervolgens op Uitvoeren, typ de tekst "wscui.cpl" zonder aanhalingstekens en druk op Enter. Hiermee wordt Windows Beveiligingscentrum gestart. Zorg ervoor dat Aan (of Ingeschakeld) is ingeschakeld en selecteer vervolgens Windows Firewall. Als de beveiliging niet is ingeschakeld, selecteert u het tabblad Algemene instellingen en klikt u op Aan.

Stap 3

Selecteer het tabblad Uitzonderingen en blader door de lijst met programma's en services. Als het programma waarin u geïnteresseerd bent in de lijst staat, schakelt u het selectievakje naast de naam uit door erop te klikken. Hierdoor wordt het programma geblokkeerd. Schakel indien nodig het selectievakje naast "Melding weergeven wanneer Windows Firewall een programma blokkeert" uit om het programma te blokkeren zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen.

Stap 4

Voeg het vereiste programma toe aan de lijst als het ontbreekt. Selecteer Toevoegen en vervolgens Bladeren. Navigeer naar de gewenste map, selecteer het uitvoerbare bestand (*. EXE) en klik op "Openen". Het programma wordt toegevoegd aan de firewalllijst. Zorg ervoor dat het toegevoegde programma op de geblokkeerde lijst staat. Blader door de lijst, zoek het op en schakel het vakje ernaast uit om het slot te activeren.

Aanbevolen: