Hoe Een Linux-partitie Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Linux-partitie Te Verwijderen
Hoe Een Linux-partitie Te Verwijderen
Anonim

De procedure voor het verwijderen van Linux-partities en vervolgens het verwijderen van het systeem zelf kan in twee fasen worden verdeeld. Eerst moet u alle partities op de harde schijf verwijderen en ze formatteren naar het FAT-bestandssysteem, en vervolgens de bootloader zelf verwijderen van de MBR-partitie van de harde schijf.

Hoe een Linux-partitie te verwijderen
Hoe een Linux-partitie te verwijderen

Noodzakelijk

DiskDrake

instructies:

Stap 1

Voer het hulpprogramma uit vanuit het toepassingsmenu. Selecteer in de tabbladen bovenaan het venster uw harde schijf die u gebruikt. De structuur van uw repository wordt bovenaan weergegeven. Na elke aangebrachte wijziging wordt de structuur bijgewerkt en weergegeven totdat de gewijzigde opmaaktabel is geschreven.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop op de bijbehorende schijfpartitie. Sommige partities moeten eerst worden ontkoppeld met de bijbehorende knop.

Stap 3

Na het ontkoppelen van de partitie, selecteer "Formatteren" en selecteer "FAT" in de lijst met voorgestelde bestandssystemen. Doe hetzelfde voor de overige partities, hoewel u de opdracht Verwijderen kunt gebruiken voor de / home-directory.

Stap 4

Bevestig alle wijzigingen aan de partitietabel en klik op "OK".

Stap 5

Plaats de LiveCD van uw systeem in het diskettestation en start uw computer opnieuw op. Nadat het systeem automatisch is opgestart, gaat u naar de Terminal ("Menu" - "Applicaties" - "Standaard" - "Terminal").

Stap 6

Om de MBR-bootloader-invoer te verwijderen, voert u de opdracht "sudo fdisk / mbr" uit. De computer is nu klaar om het nieuwe besturingssysteem te installeren.

Aanbevolen: