Hoe Een Wachtwoord Op Linux Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Linux Te Verwijderen
Hoe Een Wachtwoord Op Linux Te Verwijderen

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Linux Te Verwijderen

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Linux Te Verwijderen
Video: How to remove Password in Ubuntu 2024, April
Anonim

Het Linux-besturingssysteem krijgt steeds meer fans. Bij het overschakelen vanuit Windows hebben veel gebruikers echter te maken met bepaalde problemen. Aanmelden met een wachtwoord is bijvoorbeeld ongebruikelijk - in Windows is deze functie meestal uitgeschakeld. U kunt de wachtwoordinvoer in Linux ook annuleren, hiervoor volstaat het om de juiste opties in de instellingen in te stellen.

Hoe een wachtwoord op linux te verwijderen
Hoe een wachtwoord op linux te verwijderen

instructies:

Stap 1

Voordat u het wachtwoordinvoervenster verwijdert, moet u nadenken of het de moeite waard is om te doen. Een van de belangrijkste voordelen van het Linux-besturingssysteem is de hoge beveiliging. In Windows kunt u de wachtwoordinvoer omzeilen, bijvoorbeeld door te proberen op te starten in de veilige modus. In Linux beschermt een wachtwoord uw computer op betrouwbare wijze tegen nieuwsgierige blikken. Bij het laden is de login al ingevuld in het daarvoor bestemde veld, en het intypen van het wachtwoord is een kwestie van enkele seconden.

Stap 2

De exacte manier om wachtwoordinvoer uit te schakelen, hangt af van de distributie die u gebruikt. Klik bijvoorbeeld in een van de meest populaire Linux-distributies - Ubuntu 11.10 - op de gebruikersnaam in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer in het menu dat wordt geopend de regel "Gebruikers". Er wordt een venster geopend, klik daarin op de knop "Deblokkeren". Voer in het verschenen authenticatievenster het beheerderswachtwoord in en klik op de knop "Authenticeren". Er verschijnt een venster met inlogparameters. Daarin ziet u twee knoppen: 1 en 0. Druk op knop 1 en start het systeem opnieuw op.

Stap 3

Om automatisch inloggen in Suse Linux in te schakelen, klikt u op de knop Start en voert u gebruikersbeheer in het zoekveld in. Zoek hieronder en klik op de regel Gebruikersbeheer. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Expertopties en vervolgens Aanmeldingsinstellingen. Om automatisch inloggen te selecteren, plaatst u een selectievakje in het overeenkomstige veld in het venster dat wordt geopend. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de gebruiker voor wie automatisch inloggen wordt ingesteld.

Stap 4

In sommige distributies zal het inschakelen van automatisch inloggen gedaan moeten worden door het corresponderende configuratiebestand te bewerken. Als u de functie voor automatisch inloggen op uw systeem niet hebt gevonden, zoekt u naar een van deze bestanden: /etc/gdm3/daemon.conf/etc/X11/gdm/custom.conf

Stap 5

Om automatisch inloggen te laten werken, moet er een vermelding in het configuratiebestand zijn: [daemon] AutomaticLoginEnable = true AutomaticLogin = gebruiker Vervang gebruiker door uw login.

Aanbevolen: