Hoe Het Opstartmenu Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Opstartmenu Te Verwijderen
Hoe Het Opstartmenu Te Verwijderen

Video: Hoe Het Opstartmenu Te Verwijderen

Video: Hoe Het Opstartmenu Te Verwijderen
Video: Apps verwijderen uit Startmenu 2024, Mei
Anonim

Na het opnieuw installeren van het besturingssysteem of het installeren van een tweede besturingssysteem op één computer, verandert de opstartprocedure van het systeem. Tijdens het opstartproces kan het besturingssysteem u vragen een van de geïnstalleerde systemen te kiezen. Soms staan er in deze lijst ook links naar OS die niet meer fysiek op de harde schijven van de computer staan. Er zijn manieren om de systeemconfiguratie te wijzigen om dit selectiemenu uit te sluiten van het opstartlogboek van het besturingssysteem.

Hoe het opstartmenu te verwijderen
Hoe het opstartmenu te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 of Vista gebruikt, kunt u als volgt te werk gaan: open eerst het dialoogvenster voor het starten van het programma. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie WIN + R of klikt u op de Start-knop en selecteert u Uitvoeren in het hoofdmenu.

Stap 2

Typ in het dialoogvenster "Programma uitvoeren" het commando "msconfig" (zonder aanhalingstekens). U kunt het vanaf hier kopiëren en in het invoerveld plakken (CTRL + C en CTRL + V). Om deze startopdracht uit te voeren, klikt u op de knop "OK" of drukt u op de Enter-toets.

Stap 3

Ga in het geopende venster "Systeemconfiguratie" naar het tabblad "Boot". Daarin ziet u dezelfde OS-lijst die u wordt aangeboden in het opstartmenu bij het opstarten van het systeem. Verwijder de extra regels en klik op "OK".

Stap 4

Er is een alternatieve optie die kan worden gebruikt in zowel Windows 7 als Vista en Windows XP. Druk na het inloggen op de WIN + Pauze-toetsen. Met deze actie wordt het informatievenster "Systeem" geopend (in Windows XP - "Systeemeigenschappen").

Stap 5

Voor Windows XP is deze stap niet nodig en voor Windows 7 en Vista is er een link Geavanceerde systeeminstellingen in het linkerdeelvenster van dit venster - klik erop. Dit opent een venster met de titel "Systeeminstellingen".

Stap 6

Het venster met systeeminstellingen wordt standaard geopend op het tabblad "Geavanceerd", waarvan het laagste gedeelte "Opstarten en herstellen" wordt genoemd (in elk besturingssysteem). Klik in dit gedeelte op de knop "Opties".

Stap 7

Selecteer in het volgende venster in de vervolgkeuzelijst "Besturingssysteem standaard geladen" degene die u nodig hebt. Schakel daarna het selectievakje naast "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit.

Stap 8

Het blijft om op de knop "OK" te drukken om de wijzigingen in de OS-configuratie door te voeren.

Aanbevolen: