Het Opstartmenu Oproepen

Inhoudsopgave:

Het Opstartmenu Oproepen
Het Opstartmenu Oproepen

Video: Het Opstartmenu Oproepen

Video: Het Opstartmenu Oproepen
Video: DE ENDERDRAGON OPNIEUW OPROEPEN! | Minecraft 1.14 Survival [#42] 2024, Mei
Anonim

De opstartwachtrij van het apparaat op elke computer is standaard geregistreerd. Maar wat te doen in een situatie waarin u de volgorde waarin computercomponenten zijn ingeschakeld moet wijzigen of zelf de bron van het opstarten van het systeem moet kiezen? Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Om de opstartbron van het systeem te selecteren, moet u het opstartmenu van de computer openen, waarmee u de standaard opstartparameters kunt wijzigen.

Het opstartmenu oproepen
Het opstartmenu oproepen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Er zijn twee opties om het opstartmenu te openen: als onderdeel van het BIOS of afzonderlijk. Als u het opstartmenu in het BIOS opent, kunt u de opstartvolgorde van de apparaten wijzigen. Als u deze apart opent, kunt u de bron van de computer op dit moment selecteren. Beide gevallen zullen hieronder worden behandeld.

Stap 2

Zet uw computer aan. Meteen nadat u op de aan/uit-knop op het toetsenbord hebt gedrukt, drukt u op de Del-knop, waarmee het systeem-BIOS-menu wordt geopend. Als u een laptop heeft, is het mogelijk dat deze sleutel niet werkt, aangezien er, afhankelijk van het laptopmodel, andere sleutels kunnen worden gebruikt om het BIOS te openen. U kunt op de website van de laptopfabrikant of in de handleiding ervan vinden welke sleutel wordt gebruikt om het BIOS op uw model in te voeren.

Stap 3

Als je eenmaal in het BIOS bent, zoek je gewoon naar de optie Opstarten. Ongeacht het moederbordmodel en de BIOS-versie, het is een must. Selecteer Opstarten en druk op Enter. Ga nu naar het gedeelte Prioriteit opstartapparaat. U zult zien dat aan elk cijfer een ander apparaat is toegewezen. Dit is de opstartvolgorde. Eerst start het apparaat onder nummer 1, dan 2, enz. Door op een nummer te klikken, kunt u er zelf een apparaat aan toewijzen om te starten. Selecteer de opstartvolgorde van het apparaat die u nodig hebt. Selecteer vervolgens in het hoofdmenu van het BIOS de optie Afsluiten en vervolgens in het venster dat verschijnt - Opslaan en afsluiten. De computer zal opnieuw opstarten.

Stap 4

Nu moet u overwegen hoe u het opstartmenu rechtstreeks kunt openen, waarin u eenvoudig een apparaat kunt selecteren om te starten. Zet uw computer aan. Druk vervolgens op de F8-toets (als het niet werkt, dan F5). In de regel worden deze toetsen gebruikt om het opstartmenu op stationaire computers te openen. Hoewel andere opties niet zijn uitgesloten. Probeer als laatste redmiddel afwisselend op F8 en F5 te drukken. In een laptop kan, afhankelijk van het model, het opstartmenu worden geopend met verschillende F-toetsen. Je kunt ook de brute force-methode proberen. Wanneer u op de gewenste toets drukt, wordt het opstartmenu gestart in plaats van de gebruikelijke opstart van de computer.

Aanbevolen: