Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inschakelen Van De Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inschakelen Van De Computer
Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inschakelen Van De Computer

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inschakelen Van De Computer

Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2022, November
Anonim

Thuis je computer beveiligen met een wachtwoord lijkt vaak overbodig. Gezinsleden maken het zichzelf liever niet moeilijk door verschillende accounts aan te maken en digitale combinaties te onthouden. Als u, na alle voor- en nadelen te hebben afgewogen, besluit het wachtwoord in Windows te verwijderen, volg dan onze instructies.

Hoe het wachtwoord te verwijderen bij het inschakelen van de computer
Hoe het wachtwoord te verwijderen bij het inschakelen van de computer

Het is nodig

  • 1. Beheerderswachtwoord;
  • 2. Schijf voor wachtwoordherstel.

instructies:

Stap 1

Start uw Windows-versie en log in als beheerder. Ga naar het menu Start, selecteer Configuratiescherm. Klik vervolgens op het pictogram Gebruikersaccounts en Family Safety. Klik op Gebruikersaccounts.

Stap 2

In eerste instantie ziet u alleen het beheerdersaccount. Als u het beheerderswachtwoord wilt verwijderen, klikt u op Uw wachtwoord verwijderen (links van de afbeelding). Hiervoor heeft u een beheerderswachtwoord nodig.

Stap 3

Als u het wachtwoord voor een ander account wilt verwijderen, klikt u op Een ander account beheren. Selecteer de gewenste rekening uit de lijst. Klik links van de afbeelding op Uw wachtwoord verwijderen. Om dit te doen, moet u het huidige wachtwoord invoeren (niet de beheerder, maar het account dat u wijzigt).

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat u bij het inschakelen van de computer onder geen enkele omstandigheid een wachtwoord hoeft in te voeren, moet u alle onnodige accounts verwijderen. Klik op - Start / Configuratiescherm / Gebruikersaccounts en Family Safety / Gebruikersaccounts / Accountbeheer.

Stap 5

Klik op het account, links van de afbeelding, klik op Account verwijderen. Bij het verwijderen zal Windows u vragen of u de bestanden van de gebruiker op de computer wilt bewaren. Als u de bestanden niet nodig hebt, klikt u op Bestanden verwijderen. Als u de bestanden wilt opslaan, selecteert u Bestanden opslaan. Bevestig het verwijderen van het account door op de knop Account verwijderen te klikken.

Stap 6

Er is ook een gastaccount. U kunt het niet verwijderen, u kunt het alleen in- of uitschakelen. Schakel het uit en u houdt een beheerdersaccount over. Als het wachtwoord is verwijderd uit het beheerdersaccount, hoeft u het wachtwoord niet in te voeren bij het inschakelen van de computer.

Stap 7

Als u het beheerderswachtwoord bent vergeten of niet weet, kunt u de wachtwoordhersteldiskette gebruiken, als u die heeft. Zo'n schijf wordt eenmalig gemaakt en stelt u in staat een nieuw wachtwoord in te stellen voor het beheerdersaccount. Zodra de toegang tot het beheerdersaccount is hersteld, gaat u verder met het verwijderen van alle wachtwoorden.

Populair per onderwerp