Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inloggen Op Windows 10

Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inloggen Op Windows 10
Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inloggen Op Windows 10

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inloggen Op Windows 10

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Inloggen Op Windows 10
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Als de eigenaar van een laptop of pc de enige gebruiker is, is het, om tijd te besparen, handiger om het wachtwoord te verwijderen bij het openen van Windows 10 en het verzoek na de slaapstand uit te schakelen.

verwijder wachtwoord bij het openen van Windows 10
verwijder wachtwoord bij het openen van Windows 10

Door een wachtwoord voor uw account te maken, kunt u uw persoonlijke gegevens beschermen tegen derden. Dit geldt met name voor kantoormedewerkers of familieleden die dezelfde computer gebruiken. Als u de enige bent die achter de laptop zit, kost elke wachtwoordinvoer bij het inschakelen en na het verlaten van de slaapmodus kostbare tijd. Om sneller in te loggen en direct toegang te krijgen tot uw bureaublad, verwijdert u eenvoudig uw wachtwoord wanneer u zich aanmeldt bij Windows 10.

Beeld
Beeld

Die gebruikers die niet inloggen op het systeem met een Microsoft-account, maar via een lokaal account, kunnen hun wachtwoord opnieuw instellen via het gedeelte "Instellingen" in het menu "Start". Open Accounts, ga naar Aanmeldingsopties en klik op Wijzigen onder het kopje Wachtwoord. Voer in het geopende venster het huidige wachtwoord in en klik op "Volgende". Vervolgens wordt u gevraagd dit te wijzigen. Hier moet u alle drie de kolommen leeg laten, op "Volgende" klikken en "Voltooien" bevestigen.

U kunt de wachtwoordprompt voor uw Windows 10-account uitschakelen via het venster "Uitvoeren". Klik met de rechtermuisknop op het menupictogram "Start" of open een venster op het toetsenbord door op Win + R te drukken. Typ in het veld "Openen:" netplwiz, druk op OK of Enter. Schakel in het venster dat verschijnt het selectievakje "Gebruikersnaam en wachtwoord vereist" uit en klik op "Toepassen". Het venster "Automatisch inloggen" verschijnt. In de gebruikerskolom wordt de naam van uw account ingevoerd en de rest van de regels moeten leeg blijven. Door op OK te klikken, gaat u ermee akkoord om u aan te melden bij Windows 10 zonder een wachtwoord in te voeren.

Beeld
Beeld

Het wachtwoord van de computer verwijderen nadat u uit de slaapstand bent ontwaakt, is vrij eenvoudig via het gedeelte "Instellingen" van het menu "Start". Open Accounts en zoek naar Login Options. Selecteer Nooit in het vervolgkeuzemenu voor de kop Aanmelden vereist. Nu, zelfs als je afgeleid bent en de laptop in de slaapstand gaat, hoef je je wachtwoord niet te onthouden en te blijven typen.

Beeld
Beeld

Onthoud dat door deze functie in Windows 10 te deactiveren, u automatische toegang tot het systeem opent voor iedereen die besluit uw laptop of pc te gebruiken. Denk, voordat u het wachtwoordverzoek voor uw account uitschakelt, na over de mogelijke risico's en gevolgen en neem pas daarna een bevestigende beslissing.

Aanbevolen: