Een Bestand In Boekformaat Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Bestand In Boekformaat Afdrukken
Een Bestand In Boekformaat Afdrukken

Video: Een Bestand In Boekformaat Afdrukken

Video: Een Bestand In Boekformaat Afdrukken
Video: Afdrukken met Word 2024, Mei
Anonim

Helaas bieden veel teksteditors geen functie waarmee men automatisch een bestand kan afdrukken, zodat de pagina's kunnen worden gevouwen en in een boek kunnen worden ingebonden. Toch is het mogelijk om dit te doen. Laten we eens kijken naar het algoritme van de noodzakelijke acties met behulp van het voorbeeld van een van de meest voorkomende editors - MS Word.

Een bestand in boekformaat afdrukken
Een bestand in boekformaat afdrukken

instructies:

Stap 1

Open het bestand in MS Word 2007 en ouder. Ga vervolgens in het programmavenster naar het tabblad "Pagina-indeling". Klik op de werkbalk op de knop "Oriëntatie" en selecteer "Landschap". Stel daarna de grootte van de velden in, die u het handigst vindt.

Stap 2

Klik in de rechterbenedenhoek van het gedeelte Pagina-instelling op het kleine vierkante pictogram met een pijl die eruit gaat om het instellingenvenster voor pagina's in het huidige document te openen.

Stap 3

Ga in het venster "Pagina-instelling" naar het tabblad "Velden", waar u in de vervolgkeuzelijst van het gedeelte "Pagina's" (ongeveer in het midden van het geopende venster) de optie "2 pagina's per vel" selecteert. Klik op de knop "OK" om te bevestigen. Als je alles goed hebt gedaan, dan vind je twee keer zoveel bladen in het document, maar dit zullen geen bladen zijn, maar de pagina's van je toekomstige boek.

Stap 4

Nummer de pagina's in uw document. Ga hiervoor naar het tabblad "Invoegen" in het gedeelte "Kolon & Voettekst" op de werkbalk, klik op de knop "Paginanummer" en selecteer of configureer de nummeringsoptie die bij u past.

Stap 5

Ga nu naar de afdrukinstellingen, waarvoor klik op de knop met het MS Office-logo in de linkerbovenhoek van het programma, wijs in het menu dat wordt geopend naar "Afdrukken" en selecteer vervolgens aan de rechterkant het item met dezelfde naam. Stel dat u 20 pagina's in uw document heeft, wat betekent dat u 5 A4-vellen nodig heeft om af te drukken. Selecteer dus in het afdrukinstellingenvenster in het gedeelte "Pagina's" het item "Nummers" en voer in het invoerveld even pagina's vanaf het einde en oneven pagina's vanaf het begin in, terwijl u de nummers afwisselt, dat wil zeggen dat u de volgende 20, 1, 18, 3 …

Stap 6

Druk deze pagina's af en draai de hele stapel van 5 vellen om langs de as van de vellengte. Voer vervolgens in de instellingen een numerieke reeks in van even getallen vanaf het begin en oneven getallen vanaf het einde, dat wil zeggen 2, 19, 4, 17 … Print ze uit en het boek is klaar, het enige dat overblijft is om de pagina's te verzegelen.

Aanbevolen: