Een Bestand Afdrukken Print

Inhoudsopgave:

Een Bestand Afdrukken Print
Een Bestand Afdrukken Print

Video: Een Bestand Afdrukken Print

Video: Een Bestand Afdrukken Print
Video: Afdrukken met Word 2024, Mei
Anonim

Moderne printers kunnen niet alleen tekst afdrukken, maar ook afbeeldingen, tabellen, tekeningen en zelfs foto's van hoge kwaliteit. Hoewel alle printers veelzijdig zijn en verschillende bestandsindelingen kunnen afdrukken, vereist het afdrukken van verschillende documenten bepaalde instellingen om de afdrukkwaliteit voor elk bestandstype te optimaliseren.

Een bestand afdrukken print
Een bestand afdrukken print

Noodzakelijk

Computer printer

instructies:

Stap 1

U kunt een bestand verzenden om af te drukken via het menu van elk programma waarmee het bestand is geopend. Om dit te doen, klikt u gewoon in het bovenste menu van het programma op het tabblad "Bestand". Er verschijnt een lijst met mogelijke acties, waaronder "Afdrukken" selecteren.

Stap 2

Het bestand wordt niet onmiddellijk afgedrukt. Nadat u op "Afdrukken" hebt geklikt, verschijnt het menu van de printersoftware. Met andere woorden, het programma waarmee de afdrukparameters van het geselecteerde bestand worden verwerkt.

Stap 3

Configureer in het eerste venster van het programma de instellingen voor het afdrukken van het bestand. U kunt het aantal af te drukken pagina's, paginanummers, oneven en even pagina's afdrukken of selectie afdrukken.

Stap 4

Selecteer vervolgens de tabbladen "Eigenschappen" en "Home" en vervolgens - "Afdrukkwaliteit". Als u respectievelijk foto's wilt afdrukken, klikt u op de kwaliteitsinstelling "Hoog" of "Foto" (afhankelijk van de versie van de printersoftware). Selecteer hier ook het papierformaat standaard. Voor fotografie is dit fotopapier, voor platte tekst gewoon papier. Vink het vakje aan naast de regel 'Voorbeeld'.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Pagina". Selecteer hier het type afdruk: "Portret" of "Landschap". Stel ook de optie Aantal exemplaren in. Als u het bestand in één keer wilt afdrukken, wijzigt u deze parameter niet.

Stap 6

De belangrijkste afdrukparameters zijn nu ingesteld. Klik OK. U komt in het programmamenu, waar u ook op OK klikt. Vervolgens verschijnt het voorbeeldmenu. Er verschijnt een venster dat precies laat zien hoe het reeds afgedrukte bestand eruit zal zien. Als u ergens niet tevreden over bent, kunt u op Annuleren klikken en de gewenste afdrukinstellingen wijzigen. Als alles in orde is en ze passen bij je, klik dan op "Afdrukken". De pagina wordt nu op de printer afgedrukt.

Aanbevolen: