Een Pdf-bestand Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Pdf-bestand Afdrukken
Een Pdf-bestand Afdrukken

Video: Een Pdf-bestand Afdrukken

Video: Een Pdf-bestand Afdrukken
Video: Hoe een afbeelding koppelen aan een PDF bestand? 2024, Mei
Anonim

Tekstbestanden zijn te vinden in een grote verscheidenheid aan formaten: de gebruikelijke txt, doc, rtf en docx, documenten in de vorm van foto's in bmp-, tif- of jpeg-formaat, evenals het al even gebruikelijke pdf-type.

Een pdf-bestand afdrukken
Een pdf-bestand afdrukken

instructies:

Stap 1

Als u een pdf-bestand wilt bekijken en vervolgens afdrukken, heeft u een speciaal programma nodig: Adobe Reader of Foxit Reader, PDF-XChange Viewer en andere. Download het Foxit Reader-programma naar het computergeheugen en installeer het in het besturingssysteem. Deze applicatie behoort tot de categorie gratis, neemt ook minder ruimte in beslag op de harde schijf (dan bijvoorbeeld Adobe Reader) en heeft een volledig begrijpelijke interface. Gebruik bij het downloaden van bestanden via internet antivirussoftware, bij voorkeur met een licentie, om het besturingssysteem tegen virussen te beschermen.

Stap 2

Start de geïnstalleerde applicatie via de link op het bureaublad. Open het pdf-document via het menu-item of door op de juiste sectie in het hoofdgedeelte van het programma te klikken. Alle benodigde functies die beschikbaar zijn voor documenten van dit formaat in deze toepassing zijn gegroepeerd in de vorm van afbeeldingsknoppen op de werkbalk.

Stap 3

De derde knop van links in de vorm van een printer geeft toegang tot de mogelijkheid om een document af te drukken. U kunt ook een document verzenden om af te drukken via het menu "Bestand". Klik op dit artikel. Het venster van de afdrukassistent wordt geopend, waar u alle benodigde parameters kunt instellen.

Stap 4

Selecteer uw printer en stel de beschikbare afdrukeigenschappen in het printermenu in via de knop Eigenschappen. Stel het afdrukbereik in - Alles is standaard aangevinkt. U kunt ook de schaal, volgorde en paginaspreiding van het document instellen. Aan de rechterkant van het venster ziet u een voorbeeld van hoe het document eruit zal zien op de pagina.

Stap 5

Als u de besteloptie "Meerdere pagina's per vel" aanvinkt, worden er extra bedieningselementen toegevoegd - u kunt het aantal pagina's op één vel "A4" selecteren. Wijzig het papierformaat in liggend om het document in staand formaat af te drukken.

Aanbevolen: