Hoe Een Ventilator Van Een Grafische Kaart Te Smeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ventilator Van Een Grafische Kaart Te Smeren?
Hoe Een Ventilator Van Een Grafische Kaart Te Smeren?

Video: Hoe Een Ventilator Van Een Grafische Kaart Te Smeren?

Video: Hoe Een Ventilator Van Een Grafische Kaart Te Smeren?
Video: Выключается компьютер? частая причина -перегрев Не крутиться вентилятор видеокарты или процессора. 2024, April
Anonim

Tijdig onderhoud van de apparatuur die in de systeemeenheid is geïnstalleerd, is noodzakelijk om schade eraan te voorkomen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan ventilatoren die zijn ontworpen om de CPU en grafische kaart te koelen.

Hoe een ventilator van een grafische kaart te smeren?
Hoe een ventilator van een grafische kaart te smeren?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - vet.

instructies:

Stap 1

Installeer de SpeedFan-software. Voer het uit en kijk naar de aflezingen van de temperatuursensoren. Als de temperatuur van de videokaart de toegestane waarde overschrijdt, reinig en smeer dan de gewenste ventilator.

Stap 2

Koppel de computer los van de netvoeding en verwijder de wand van de systeemeenheid. Koppel de videokaart los van het moederbord door eerst de kabel die naar de monitor gaat los te koppelen. Verwijder nu voorzichtig de ventilator van de videoadapter. Hiervoor moeten meestal meerdere schroeven worden losgedraaid. Vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen.

Stap 3

Verwijder de sticker van het centrale deel van de koelbladen. Als je er een klein gaatje onder vindt, druppel er dan een kleine hoeveelheid machineolie of ander vet in. Gebruik hiervoor nooit eetbare plantaardige olie. Het kristalliseert bij verhitting, wat de koeler kan beschadigen. Beweeg nu de messen op en neer om het vet gelijkmatig te verdelen.

Stap 4

Als er een plastic kapje onder de sticker zit, verwijder deze dan. Gebruik een pincet of een dunne schroevendraaier om de plastic ring en rubberen afdichting uit het gat te verwijderen. Verwijder de ventilatorbladen van de as. Doe wat vet in het gat en breng het aan op de scharnieras. Veeg nu het stof van de koelbladen. Gebruik hiervoor een wattenstaafje of doek gedrenkt in alcoholoplossing. Plaats de messen op het draaipunt. Monteer de koeler en installeer deze op de grafische kaart. Steek de stekker in het stopcontact.

Stap 5

Zet uw computer weer aan en voer het hulpprogramma Speed Fan uit. Pas de rotatiesnelheid van de koelbladen aan om een optimale koeling van je grafische kaart te garanderen. Als de temperatuur nog steeds hoger is dan de norm, vervang dan de ventilator door een krachtigere analoog. Zorg ervoor dat de ventilator die op de behuizing van de systeemeenheid is geïnstalleerd goed werkt.

Aanbevolen: