Hoe De Temperatuur Van De Processor Van Een Videokaart Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van De Processor Van Een Videokaart Te Controleren
Hoe De Temperatuur Van De Processor Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe De Temperatuur Van De Processor Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe De Temperatuur Van De Processor Van Een Videokaart Te Controleren
Video: Hoe de videokaart correct op te warmen 2024, April
Anonim

Het controleren van de temperatuur van de videokaart is nodig om storingen te diagnosticeren die zijn ontstaan tijdens de werking van de computer. Oververhitting van de GPU kan ook leiden tot prestatievermindering in games en het afspelen van video's.

Hoe de temperatuur van de processor van een videokaart te controleren
Hoe de temperatuur van de processor van een videokaart te controleren

Controleprogramma's

Er worden verschillende bewakingsprogramma's gebruikt om de temperatuur van de videokaart te controleren. Onder hen is de eenvoudigste de HWMonitor-applicatie van de CPUID-ontwikkelaar. De applicatie laadt het systeem praktisch niet, maar stelt u tegelijkertijd in staat om de temperatuurindicatoren van de videoadapter nauwkeurig te bepalen.

Onder de alternatieve programma's om de prestaties van een videokaart te demonstreren, kan ATITool worden opgemerkt, dat ook geschikt is voor videokaarten van elke fabrikant. Naast het weergeven van de temperatuur, kunt u met de toepassing de videoprocessor overklokken om de prestaties te verbeteren en enkele algemene grafische parameters te wijzigen.

Een soortgelijk programma is RivaTuner, waarmee u ook de rotatiesnelheid van de ventilatoren die op het grafische subsysteem zijn geïnstalleerd, kunt regelen en de koeling en het stroomverbruik van de adapter kunt aanpassen.

Indicatoren verkrijgen

Kies het programma dat het beste werkt om de temperatuur te controleren. Als u alleen temperatuurmetingen voor diagnostische doeleinden wilt bestuderen, is het de moeite waard om de meest eenvoudige toepassing te kiezen. Installeer ATITool of RivaTuner om de parameters van de videoadapter te overklokken en te wijzigen. Ga om te installeren naar de officiële website van het programma en download de nieuwste versie van de applicatie uit de overeenkomstige sectie. Dubbelklik op het resulterende bestand en volg de instructies op het scherm om de procedure te voltooien.

Voer de geïnstalleerde applicatie uit. Als u HWMonitor gebruikt, worden de vereiste temperatuurmetingen weergegeven op het hoofdscherm. Laat de applicatie draaien om het verwarmingsniveau van de grafische module te zien wanneer u met afbeeldingen werkt. Open een modern 3D-spel op je computer en speel het ongeveer 15-20 minuten. Ga daarna terug naar HWMonitor. De waarde Temperaturen in de tak met de naam van het videokaartmodel geeft de piektemperatuurwaarden weer.

De normale temperatuur voor een grafische adapter is 80oC of minder. Als de verwarming sterker optreedt, moet u contact opnemen met een gespecialiseerd servicecentrum om het probleem verder te diagnosticeren. Oververhitting van een videokaart kan ook veroorzaakt worden door veel stof.

Klik op de pijlknop naast de naam en kenmerken van uw videoadapter om de temperatuurmetingen in het hoofdvenster van RivaTuner te bekijken. Klik onder de aangeboden opties op "Monitoring".

ATITool vereist geen pre-lancering van resource-intensieve games om grafische afbeeldingen te testen. Om de werking van de videokaart te controleren, klikt u in het hoofdvenster op 3D-weergave tonen. Wacht ongeveer 15-20 minuten, keer dan terug naar het programmavenster en controleer de verkregen temperatuurmetingen.

Aanbevolen: