Wat Is Rip?

Inhoudsopgave:

Wat Is Rip?
Wat Is Rip?

Video: Wat Is Rip?

Video: Wat Is Rip?
Video: wat is RIP 2024, April
Anonim

Het woord RIP betekent een kopie van elk digitaal materiaal, meestal illegaal. In grote hoeveelheden en in gratis downloadtoegang zijn "rips" aanwezig op verschillende internetsites.

Wat is rip?
Wat is rip?

Wat zijn scheuren?

In feite zijn RIP's illegale producten. Op internet zijn vooral illegale kopieën van films en tv-series te vinden, maar ook van muziekalbums en verschillende software. Gewoonlijk herhaalt de ingediende kopie exact de inhoud van een cd- of dvd-schijf met een of ander type product, dat legaal is gekocht en vervolgens in het netwerk is "gelekt". Rips van films, die verschillende variëteiten hebben, komen steeds vaker voor.

Soorten scheuren

Het meest ondermaatse exemplaar van de film is Camrip. Het wordt in de bioscoop gemaakt met een eenvoudige videocamera, waarna de persoon die het heeft gemaakt de opgenomen video uploadt naar het netwerk. Over het algemeen is het beeld van Camrip erg troebel, is het geluid slecht te onderscheiden en lopen er constant mensen op de achtergrond van het scherm, die ook afleiden met hun gesprekken en hoesten.

Er zijn ook fans van dergelijke rips, die beweren dat hun voordeel ligt in hun snelle, bijna gelijktijdige verschijning op het netwerk met de première, evenals in het effect van in de bioscoop zijn.

Dvd-rip is een kopie van een film van hogere kwaliteit, wat een vertaling is naar een standaard videoformaat van de schijfinhoud, zoals mkv of avi. Het is handig om opnames in dit formaat naar het netwerk te uploaden. Deze kopieën zijn meestal van goede kwaliteit en zijn bijna identiek aan de kwaliteit van de dvd-film zelf. Er is ook een officiële vertaling, vijfkanaals of meer geluid. Tegelijkertijd blijven de kopieën illegaal, aangezien het kopiëren en verspreiden van deze informatie bij wet verboden is.

Kopieën van series en televisieprogramma's worden TV-rip genoemd. Met behulp van tv-tuners en externe opnameapparatuur wordt tijdens de uitzending een serie, wedstrijd of show op tv opgenomen, waarna deze in het gewenste formaat wordt gedigitaliseerd en op het netwerk wordt uitgezet. Bij het bewerken worden advertentieblokken en opstartschermen van rips verwijderd, zodat internetgebruikers een laatste opgeschoonde kopie ontvangen die op elk geschikt moment kan worden bekeken en indien nodig kan worden gepauzeerd.

Meer geavanceerde versies van gedigitaliseerde films en tv-programma's worden HDTV-rips genoemd, dit zijn kopieën van de hoogste kwaliteit en resolutie.

Kopieën van muziek en alle andere soorten informatie worden vaak Web-rip genoemd. Gewoonlijk zijn legale versies na betaling beschikbaar voor beoordeling en download op internet. Piraten verwerven gelicentieerde exemplaren en plaatsen deze vervolgens op hun sites om gratis te downloaden.

Aanbevolen: