Een Rij Invoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Rij Invoegen In Excel
Een Rij Invoegen In Excel

Video: Een Rij Invoegen In Excel

Video: Een Rij Invoegen In Excel
Video: How to insert multiple rows in Microsoft excel 2024, Mei
Anonim

Een standaardblad in een Excel-werkmap ziet eruit als een tabel, waarvan elke rij en elke kolom een eigen naam of volgnummer heeft. Als u per ongeluk een regel hebt overgeslagen tijdens het invoeren van gegevens, zijn er verschillende manieren om dit te verhelpen.

Een rij invoegen in Excel
Een rij invoegen in Excel

instructies:

Stap 1

Open een document om te bewerken en plaats de cursor in de cel waarboven u een nieuwe regel wilt invoegen. Activeer het tabblad "Home" op de werkbalk en zoek het gedeelte "Cellen". Klik op de knop "Invoegen". Er wordt een nieuwe regel toegevoegd.

Stap 2

U kunt ook meerdere aangrenzende cellen selecteren en op dezelfde knop "Invoegen" klikken. Houd hierbij rekening met het volgende: als er meerdere cellen op een rij zijn geselecteerd, wordt er één nieuwe rij toegevoegd. Als u meerdere aangrenzende cellen op meerdere regels selecteert, wordt hetzelfde aantal regels toegevoegd als u hebt geselecteerd. Maar als er verticaal meer geselecteerde cellen zijn dan horizontaal, worden er geen rijen toegevoegd, maar kolommen.

Stap 3

Om niet te worden verward of in de war te raken bij het toevoegen van meerdere lege regels, is het beter om het vereiste aantal cellen verticaal te selecteren en op de pijlvormige knop tegenover de knop "Invoegen" in het gedeelte "Cellen" te klikken. Het contextmenu wordt uitgevouwen. Selecteer daarin het item "Rijen in blad invoegen".

Stap 4

Er is ook een andere manier. Verplaats de cursor naar de linkerrand van het werkgebied van het blad, waar de ordinale regelnummers zich bevinden. Wacht tot de cursor verandert in een pijl die naar rechts wijst. Selecteer een of meerdere regels met de linkermuisknop.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde fragment en selecteer "Plakken" in het contextmenu. Verwar het alleen niet met de opdracht "Plakken van klembord", er zijn geen miniaturen voor het menu-item dat u nodig hebt.

Stap 6

Als u een tabel hebt gemaakt met het gereedschap "Tabel" op het tabblad "Invoegen", verplaatst u de cursor niet naar de ordinale regelnummers, maar naar de linkerrand van de tabel zelf. Wacht tot de cursor van uiterlijk verandert.

Stap 7

Klik daarna met de rechtermuisknop in de geselecteerde rij en selecteer het item "Invoegen" en het subitem "Tabelrijen boven" in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: