Hoe Een Rij In Excel In Te Pakken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Rij In Excel In Te Pakken
Hoe Een Rij In Excel In Te Pakken

Video: Hoe Een Rij In Excel In Te Pakken

Video: Hoe Een Rij In Excel In Te Pakken
Video: Draaitabellen in MS Excel: meerdere niveaus in kolom of rij 2024, Mei
Anonim

Strings in de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel worden niet altijd hetzelfde genoemd als bij het werken met platte tekst - in deze toepassing wordt zo'n definitie gegeven aan een aantal tabelcellen. Daarom kan het doel van de overdrachtsbewerking hier een horizontale groep tabelcellen zijn of een regel tekst die in een afzonderlijke cel is geplaatst.

Hoe een rij in Excel in te pakken
Hoe een rij in Excel in te pakken

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Nadat u de spreadsheeteditor hebt gestart, laadt u de gewenste spreadsheet erin en selecteert u de rij die u naar een andere plaats in deze tabel wilt verplaatsen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de kop van de gewenste rij cellen - de cel met het volgnummer van de rij, links van de eerste kolom.

Stap 2

Knip de geselecteerde regel - druk op de toetscombinatie Ctrl + X of klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer de opdracht "Knippen" in het contextmenu.

Stap 3

Selecteer de rij van de tabel waarvoor u de regel wilt plaatsen die moet worden omwikkeld en open het contextmenu opnieuw - klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer deze keer de opdracht "Paste Cut Cells" en de regelafbreking wordt voltooid.

Stap 4

Als u de regel niet hoeft te verplaatsen, maar een niet-afdrukbaar "einde van de regel"-teken op een specifieke plaats in de tekst van een van de cellen invoegt, begint u met het inschakelen van de bewerkingsmodus voor deze cel. Om dit te doen, selecteert u het en dubbelklikt u met de linkermuisknop of drukt u op de F2-toets. Verplaats vervolgens de cursor naar de gewenste positie en druk op de toetsencombinatie alt="Image" + Enter. Alle tekst die rechts van de cursor blijft staan, loopt door naar de volgende regel.

Stap 5

Als u automatisch woordafbrekingen moet invoegen in alle cellen van een spreadsheet die tekstregels bevatten die niet in de breedte van een kolom passen, selecteert u de hele tabel - druk op Ctrl + A. Als de tekst niet in alle kolommen en rijen staat, u kunt alleen het vereiste gedeelte van de tabel selecteren. Klik vervolgens op het tabblad Start in het Excel-menu op de knop Tekstterugloop - deze bevindt zich in de rechterbovenhoek van de opdrachtgroep Uitlijnen.

Stap 6

Hetzelfde effect kan op een andere manier worden bereikt. Nadat u het gewenste gebied van de tabel hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel "Cellen opmaken" in het contextmenu. Er wordt een apart venster geopend waarin u naar het tabblad "Uitlijning" gaat en het vakje "Wrap by words" aanvinkt. Klik vervolgens op de knop OK en de taak wordt voltooid.

Aanbevolen: