Hoe U Het MAC-adres Op Uw Computer Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Het MAC-adres Op Uw Computer Kunt Vinden
Hoe U Het MAC-adres Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Hoe U Het MAC-adres Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Hoe U Het MAC-adres Op Uw Computer Kunt Vinden
Video: Find MAC address on Windows 10 2024, April
Anonim

Het MAC-adres is een unieke identificatie voor de netwerkkaart. Het is nodig om gegevens aan een specifiek netwerkknooppunt te leveren. Meestal heeft de gebruiker geen informatie over het MAC-adres nodig, maar in sommige gevallen wordt het nodig om het te achterhalen.

Hoe u het MAC-adres op uw computer kunt vinden
Hoe u het MAC-adres op uw computer kunt vinden

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om informatie over het MAC-adres te bekijken. Allereerst zie je het op de verpakking van de netwerkkaart. Als je een laptop hebt, vind je het MAC-adres op een sticker aan de onderkant van de computer. Maar er zijn snellere manieren om de ID van de netwerkkaart te zien, waarvoor je de stickers niet hoeft te bestuderen.

Stap 2

Opdrachtprompt openen: Start - Alle programma's - Accessoires - Opdrachtprompt. Voer het commando ipconfig / all in en druk op Enter. Zoek in de lijst die wordt geopend het gedeelte "Local Area Connection" en daarin - "Fysiek adres". Dit is het MAC-adres van je netwerkkaart, het ziet er ongeveer zo uit: 00-26-22-71-F2-51.

Stap 3

Om de identificatie van de netwerkkaart te bekijken, kunt u het standaard Windows-hulpprogramma GetMac.exe gebruiken. Het moet worden uitgevoerd vanaf de opdrachtregel, voor dit type: getmac / s localhost en druk op Enter. Helemaal aan het begin van de regel die wordt geopend, ziet u het MAC-adres van de netwerkkaart. Deze optie werkt met Windows XP, maar is niet van toepassing op Windows 7.

Stap 4

Is het adres van de netwerkkaart ongewijzigd? Nee, het is heel goed mogelijk om het te wijzigen - dit is relevant als u volledige anonimiteit op het netwerk nodig heeft. Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Netwerkverbindingen". Selecteer een LAN-verbinding en bekijk de eigenschappen ervan. Klik in het tabblad "Algemeen" in de regel "Verbinding via" op de knop "Configureren". Selecteer in de kolom "Eigenschap" het item "Netwerkadres" en geef de gewenste waarde op. Vergeet niet dat na het opnieuw opstarten van uw computer, het oorspronkelijke netwerkadres terugkeert.

Stap 5

Als u met het Linux-besturingssysteem werkt, kunt u het MAC-adres van uw netwerkkaart bekijken met het commando ifconfig -a | grep HWaddr, het moet in de console worden uitgevoerd. Het wijzigen van het netwerkadres is ook mogelijk via de console, hiervoor logt u in met beheerdersrechten en voert u het commando ifconfig ethX hw ether xx: xx: xx: xx: xx: xx uit, waarbij ethX de naam van de netwerkinterface is, en xx: xx: xx: xx: xx: xx - nieuwe MAC-adresgegevens. Het commando kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: ifconfig eth0 hw ether 00: 00: 00: 00: 00: 00.

Aanbevolen: