Hoe U Spyware Op Uw Computer Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Spyware Op Uw Computer Kunt Vinden
Hoe U Spyware Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Hoe U Spyware Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Hoe U Spyware Op Uw Computer Kunt Vinden
Video: Hoe voorkom je malware en virussen 2024, Mei
Anonim

Een personal computer slaat vaak informatie op die alleen bedoeld is voor privé- of zakelijk gebruik. Maar soms zijn er mensen die je geheimen willen doorgronden. Hoe kunt u uzelf beschermen tegen ongewenste interferentie en mogelijke spyware op uw computer vinden?

Hoe u spyware op uw computer kunt vinden
Hoe u spyware op uw computer kunt vinden

instructies:

Stap 1

Zoek naar symptomen die erop kunnen wijzen dat er spyware op uw computer aanwezig is. Kijk eerst of je internetverbinding snel is. Als uw computer langzamer dan normaal verbinding maakt met het netwerk, zijn er mogelijk programma's van derden bij betrokken en moet u ook letten op een aanzienlijke hoeveelheid spam in uw mailbox. Dit feit alleen is geen garantie voor de aanwezigheid van spyware, maar als er verschillende verdachte symptomen zijn, moet u nadenken over de beveiliging van uw gegevens. Een ander mogelijk symptoom zijn pop-upvensters die u aanbieden om verschillende programma's te installeren. Het is ook de moeite waard om je zorgen te maken als een bestand van je computer zelf verbinding probeert te maken met een externe server.

Stap 2

Overweeg of u op een van de volgende manieren spyware heeft gekregen. Als je enkele onbetrouwbare websites hebt bezocht en verdachte links hebt gevolgd, dan is het zeer waarschijnlijk dat je daar spyware hebt opgepikt. Bij het downloaden van client-applicaties is het ook mogelijk om spyware of malware op je computer te krijgen. En sommige van deze programma's kunnen onafhankelijk lid worden van de browser en geven hun aanwezigheid niet af.

Stap 3

Controleer uw computer met speciale programma's. Als er geen duidelijke oorzaak is voor spyware, maar u vermoedt van wel, voer dan Windows Live OneCare Security Scanners uit. Elk ander vergelijkbaar programma kan worden gebruikt.

Stap 4

Installeer spywarebeveiliging op uw computer. De meeste computers hebben dergelijke programma's al geïnstalleerd, maar als u deze niet hebt of als de kwaliteit van de bescherming niet voldoet, kunt u het antispywareprogramma downloaden en installeren om uw gegevens veilig te houden.

Aanbevolen: