Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Vinden
Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Vinden
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2023, Maart
Anonim

De prestaties van het systeem zijn afhankelijk van de kenmerken van het RAM-geheugen: de snelheid van bewerkingen, de mogelijkheid om een groot aantal applicaties tegelijkertijd uit te voeren, enzovoort. U kunt op verschillende manieren RAM op uw computer vinden.

Hoe u RAM op uw computer kunt vinden
Hoe u RAM op uw computer kunt vinden

instructies:

Stap 1

Kijk indien mogelijk naar de markeringen die rechtstreeks op de module zijn aangebracht, of lees de documentatie die bij het RAM-geheugen is geleverd. Als u de systeemeenheid niet wilt openen en de documenten verloren gaan, gebruik dan de mogelijkheden van uw systeem.

Stap 2

Klik op het bureaublad of in het menu "Start" met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster Systeemeigenschappen geopend. Ga naar het tabblad "Algemeen" en zoek de groep "Systeem". De hoeveelheid RAM wordt aangeduid als RAM (Random Access Memory).

Stap 3

Het onderdeel "Systeem" kan ook op een andere manier worden aangeroepen: klik op de knop "Start" of de Windows-toets, open het "Configuratiescherm" en selecteer het pictogram "Systeem" in de categorie "Prestaties en onderhoud" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

De hoeveelheid geheugen kan ook worden bekeken via de taakbeheerder. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer het item "Taakbeheer" in het vervolgkeuzemenu, of druk op de sneltoets Ctrl, alt = "Image" en Del. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Prestaties" en lees de informatie.

Stap 5

Een andere optie: roep de opdracht "Uitvoeren" op via het menu "Start" of open de opdrachtregel ("Alle programma's" - "Standaard" - "Opdrachtregel") en voer systeeminfo in zonder onnodige tekens te printen. Druk op de Enter-toets en wacht tot het verzamelen van informatie is voltooid. Lees de informatie die u nodig heeft in de betreffende regel.

Stap 6

Vouw in het menu "Start" alle programma's uit, selecteer in de map "Standaard" de submap "Systeem" en klik op het pictogram "Systeeminformatie". Er wordt een nieuw venster geopend, selecteer het eerste item erin met de linkermuisknop. Geheugeninformatie bevindt zich bijna aan het einde van de gegevenslijst.

Stap 7

Druk op het bureaublad op de functietoets F1. Het venster Help en ondersteuningscentrum wordt geopend. Typ "RAM" in het zoekvak zonder aanhalingstekens. Selecteer in de lijst die op verzoek is gegenereerd de sectie "Informatie over de computer verkrijgen" en de taak "Algemene informatie over het systeem weergeven". Nadat je de informatie hebt verzameld, zoek je de informatie die je nodig hebt in het gedeelte 'Geheugen (RAM)'.

Populair per onderwerp