Hoe Ondertitels Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Ondertitels Uit Te Schakelen
Hoe Ondertitels Uit Te Schakelen

Video: Hoe Ondertitels Uit Te Schakelen

Video: Hoe Ondertitels Uit Te Schakelen
Video: De Automatische ondertiteling op YouTube aanpassen 2024, April
Anonim

Vertalingen in de vorm van ondertitels komen vaak voor in buitenlandse films. Sommige filmmakers vinden het zelfs wenselijk dat hun films niet met de stem in andere talen worden vertaald, maar alleen met tekst. Niet elke bioscoopbezoeker zal genieten van deze aanpak, vooral wanneer woorden een derde van het schermoppervlak bedekken. Maar ondertitels kunnen bijna altijd worden uitgeschakeld.

Hoe ondertitels uit te schakelen
Hoe ondertitels uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Start een film of video waarin u tekstvertaling wilt uitschakelen. Meestal worden bestanden geopend door te dubbelklikken en start het besturingssysteem zelf het programma dat aan dit type bestand is gekoppeld. Wanneer de video op het scherm verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop op een vrij deel van de afbeelding.

Stap 2

Zoek het menu-item Ondertitels of Ondertitels en beweeg uw muis over het item. Er wordt een submenu geopend waarin de gemarkeerde regel "Toon ondertitels" of Toon ondertitels staat. Klik met de linkermuisknop op deze regel om de tekstuitvoer naar het scherm uit te schakelen. In de meeste gevallen is dit voldoende. De beschreven methode werkt bijvoorbeeld in het programma GomPlayer.

Stap 3

Als u KMPlayer gebruikt, volgt u exact dezelfde stappen. Het enige verschil is dat het subitem in het menu Ondertitels Show / Hide Subtitles heet. In de Engelse versie van de player lijkt het op Show / Hide Subtitles.

Stap 4

In een andere populaire toepassing voor het bekijken van videomateriaal, Media Player Classic, moet u met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken, de regel Ondertitels in het menu selecteren en het submenu uitvouwen. In het submenu ziet u verschillende regels met opties, waarvan Inschakelen de belangrijkste is. Schakel dit item uit.

Stap 5

Open het programma waarmee je films of video's kijkt. Zoek de knop Instellingen of Opties om het menu met afspeelinstellingen weer te geven. Klik op deze knop en selecteer een sectie met betrekking tot ondertitels. Dit kan worden aangeduid als Subtitle Handling, Subtitle of Subtitles Options. Aan de rechterkant van het instellingenvenster ziet u veel verschillende opties en opties, waaronder een selectievakje "Ondertitels weergeven" of Ondertitels inschakelen.

Stap 6

Schakel dit selectievakje uit en sla de instellingen op - hiervoor is er een knop Opslaan of Opslaan onder aan het venster. Nu zal dit programma voor geen enkel bestand tekstvertalingen uitvoeren. De enige uitzondering zijn de ondertitels die in de video zijn ingesloten, de zogenaamde "hardsaby". Ze maken deel uit van de afbeelding en kunnen op geen enkele manier worden uitgeschakeld.

Aanbevolen: