Hoe Ondertitels Te Verwijderen

Hoe Ondertitels Te Verwijderen
Hoe Ondertitels Te Verwijderen

Video: Hoe Ondertitels Te Verwijderen

Video: Hoe Ondertitels Te Verwijderen
Video: How to remove hardcode subtitles from video 2024, April
Anonim

De indruk van het kijken naar een nieuwe film, gedownload van internet of gekocht op schijf, kan worden bedorven door ondertitels die onderaan het frame verschijnen.

Hoe ondertitels te verwijderen
Hoe ondertitels te verwijderen

Ondertitels kunnen handig zijn als de geluidskwaliteit zo slecht is dat het onmogelijk is om de woorden van de personages te onderscheiden, ze zijn gewoon onvervangbaar bij het leren van een vreemde taal (het leren van een taal uit films is tenslotte een van de leukste en snelste manieren). In andere gevallen leiden ze echter alleen maar af van de perceptie van het filmmeesterwerk en verduisteren ze bovendien een aanzienlijk deel van het beeld. Helaas is het niet altijd mogelijk om ondertitels te verwijderen.

Dit komt omdat ondertitels op twee manieren op een video kunnen worden geplaatst. Ze kunnen een integraal onderdeel van het beeld zijn, of ze kunnen er rechtstreeks op worden geplaatst door een speler (een computerprogramma of een hardwarevideospeler die dvd's of Blue Ray Discs afspeelt). In de eerste, om ondertitels te verwijderen, moet je elk frame van de video verwerken op een manier die vergelijkbaar is met het bekende programma voor het verwerken van foto's Adobe Photoshop. Dit is natuurlijk een ongelooflijk tijdrovend proces, bovendien zal de beeldkwaliteit in het ondertitelgebied nog steeds aanzienlijk verslechteren. Om deze problemen te voorkomen, kunnen we alleen maar aanraden om bij het downloaden van een film of het kopen van een schijf aandacht te besteden aan het "hardsub"-teken, wat betekent dat de video is voorzien van "niet-verwijderbare" ondertitels, die een integraal onderdeel zijn van de videobeeld.

Als de ondertitels gewoon over de lege video worden geplaatst, kunt u de ondertitels eenvoudig uitschakelen.

  1. De eenvoudigste manier om van ondertitels af te komen, is door video's op een computer te bekijken met een software-videospeler. De exacte methode hangt af van het soort programma dat u gebruikt om video's op uw computer te bekijken. Bijvoorbeeld, in de wijdverbreide Media Player Classic (wordt geleverd met het populaire k-lite codec-pakket), wanneer u een video bekijkt, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u in het contextmenu dat wordt geopend Ondertitels - Inschakelen door het selectievakje volgende uit te schakelen naar dit artikel. Ondertitels zullen verdwijnen. In andere programma's voor het bekijken van video kunnen ondertitels op dezelfde manier worden verwijderd, met behulp van het bijbehorende menu-item.
  2. U kunt de weergave van ondertitels weigeren bij gebruik van een hardwarespeler met behulp van de overeenkomstige knop op de afstandsbediening of een menu-item op het scherm (raadpleeg voor details de instructies voor een specifiek spelermodel).

Aanbevolen: