Hoe Een Programma In Het Register Te Registreren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma In Het Register Te Registreren
Hoe Een Programma In Het Register Te Registreren

Video: Hoe Een Programma In Het Register Te Registreren

Video: Hoe Een Programma In Het Register Te Registreren
Video: Hoe moet ik een uiteindelijke begunstigde in het UBO-register registreren? 2024, Mei
Anonim

Het register van het Windows-besturingssysteem is een enorme database waarin systeeminstellingen en informatie over de configuratie van een computer worden opgeslagen. Het registreert eventuele wijzigingen in de samenstelling en structuur van de software van uw computer. Maar het komt voor dat elk programma (vooral voor games), vanwege een onjuiste installatie in het besturingssysteem of om andere redenen, niet in het register blijft staan en de gebruiker wordt gedwongen dit handmatig te doen.

Hoe een programma in het register te registreren
Hoe een programma in het register te registreren

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Maak een back-up voordat u iets in het register wijzigt. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de knop "Start" en start u in het menu dat wordt geopend het venster "Uitvoeren". Je kunt het venster ook openen door op de win + R-toetsen te drukken. Voer vervolgens de opdracht "regedit" in de regel in. De Register-editor wordt geopend. Selecteer in het uitvouwbare menu-item "Bestand" het commando "Exporteren". Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de map waarin het bestand wordt opgeslagen, voer de naam in (het kan van alles zijn) en zet de schakelaar op de positie "Volledig register". Klik op "Opslaan".

Stap 2

Navigeren door de registervertakkingen is vergelijkbaar met navigeren naar een map in de "Verkenner" en wordt uitgevoerd door op de plustekens bij de naam te klikken. Zoek in het linkervenster het mappictogram met de naam "HKEY_LOCAL_MACHINE", klik op het plusteken naast de naam. Zoek in de uitgebreide lijst met subsecties het SOFTWARE-mappictogram en klik op zijn beurt op het plusteken of dubbelklik op het pictogram zelf.

Stap 3

Zoek in de uitgevouwen lijst de naam van het programma waarin u geïnteresseerd bent en selecteer deze met een muisklik. Controleer nogmaals in de statusbalk (helemaal onderaan het venster) om te zien of u zich in de juiste tak van het register bevindt. Er zou een regel als deze moeten zijn: "Mijn computer HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Your_program_name".

Stap 4

Ga naar het rechtervenster en klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte. Ga naar het menu-item "Maken" en selecteer vervolgens "Stringparameter". Noem de nieuwe sleutel "InstallDir" en druk op Enter.

Stap 5

Dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram van de nieuw gemaakte parameter en voer in het geopende venster het pad in naar de map met uw programma. Klik op OK in het dialoogvenster en sluit vervolgens het venster Register-editor. Het programma wordt geregistreerd in het register.

Aanbevolen: