Hoe Het Pad Naar Het Programma Te Registreren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Pad Naar Het Programma Te Registreren
Hoe Het Pad Naar Het Programma Te Registreren

Video: Hoe Het Pad Naar Het Programma Te Registreren

Video: Hoe Het Pad Naar Het Programma Te Registreren
Video: Genealogie voor beginners 2024, Mei
Anonim

Bij het configureren van de Windows Taakplanner, het starten van toepassingen met behulp van een bat-bestand of vanaf de opdrachtregel, moet u het pad naar het programma specificeren. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. De eerste manier is om gewoon helemaal op het toetsenbord te typen. Maar dit zorgt vaak voor verwarring bij gebruikers. Er zijn ook andere oplossingen.

Hoe het pad naar het programma te registreren
Hoe het pad naar het programma te registreren

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Als u het pad in een Windows-dialoogvenster moet specificeren, zoek dan een knop met een driehoekje naast het pad naar het invoerveld van het programma. Klik op deze knop. Zoek in de lijst die wordt geopend het item waarin u geïnteresseerd bent. Het ziet er meestal als volgt uit: C: Programmabestanden Programmanaam programmanaam.exe. Als het systeem op uw computer zich bijvoorbeeld op schijf D bevindt, is de eerste in de padinvoer "D:".

Stap 2

Als er geen programma in de vervolgkeuzelijst staat, dan staat er een knop met de naam "Bladeren" ernaast. Klik erop en klik in het dialoogvenster op de plustekens naast de mapnamen om het volledige pad naar het uitvoerbare bestand te openen. Dat wil zeggen, begin door op de map "Schijf (C:)" te klikken, gevolgd door het plusteken voor de map "Program Files" en vervolgens op de map met de naam van het programma dat u zoekt. Klik in deze map op het bestand programmanaam.exe. Het volledige pad bevindt zich in het invoerveld. Klik op de Enter-toets of op de knop "Doorgaan" in het dialoogvenster.

Stap 3

Als er geen padselectieknop is, of als u het pad invoert in de Windows-opdrachtinterpreter of een uitvoerbaar bestand maakt, kunt u, om te voorkomen dat u het hele pad vanaf het toetsenbord typt, het pad invoeren door het uit de adresbalk te kopiëren. Ga hiervoor naar "Verkenner" en open het mapeigenschappenvenster door op de menu-items "Extra - Mapopties …" te klikken. Controleer op het tabblad "Weergave" of er een selectievakje is naast de waarde "Toon pad in adresbalk".

Stap 4

Beginnend vanuit de hoofdmap, ga helemaal, klik op de plustekens, naar de programmamap in de map Program Files. Het volledige pad naar het programma wordt in de adresbalk geschreven.

Stap 5

Gebruik het contextmenu of de toetsencombinatie "Ctrl" + "C", kopieer het pad naar het klembord en plak het in het formulier of de opdrachtregel. Zet " achter de mapnaam en typ de naam van het uitvoerbare bestand op het toetsenbord. Het pad naar het programma is geregistreerd.

Aanbevolen: