Wie Is Betrokken Bij Softwareontwikkeling

Inhoudsopgave:

Wie Is Betrokken Bij Softwareontwikkeling
Wie Is Betrokken Bij Softwareontwikkeling

Video: Wie Is Betrokken Bij Softwareontwikkeling

Video: Wie Is Betrokken Bij Softwareontwikkeling
Video: Softwareontwikkeling bij Davinci Software 2024, Maart
Anonim

De software is ontwikkeld door zowel individuele enthousiastelingen als medewerkers van commerciële bedrijven. Ze maken programma's voor personal computers, mobiele telefoons en andere apparaten die microprocessors bevatten.

Wie is betrokken bij softwareontwikkeling
Wie is betrokken bij softwareontwikkeling

instructies:

Stap 1

Het klassieke softwareontwikkelingsmodel ziet er als volgt uit. Het programma wordt gemaakt door medewerkers van één bedrijf, terwijl de broncodes niet buiten de organisatie gaan. Het compilatieresultaat wordt verkocht aan gebruikers. Het is niet ongebruikelijk dat een toepassing bestanden opslaat in indelingen die niet worden ondersteund door concurrerende softwareproducten. Als de ontwikkeling van de applicatie stopt, moeten gebruikers zich zorgen maken over het opnieuw opslaan van de resultaten van hun werk in bestanden van andere formaten.

Stap 2

Zelfs propriëtaire softwarebedrijven maken sommige van hun producten vaak gratis. Tegelijkertijd kunnen ze profiteren van het weergeven van advertenties, het implementeren van andere betaalde programma's en het introduceren van aanvullende betaalde diensten. In een toepassing voor IP-telefonie kan het bellen van computer naar computer bijvoorbeeld gratis zijn, maar moet u betalen voor een gesprek van computer naar telefoon. Browserontwikkelaars kunnen worden gesponsord door PPC-advertenties bij het gebruik van zoekmachines.

Stap 3

Lone programmeurs maken meestal kleine applicaties en hulpprogramma's. Ze kunnen gesloten of open source zijn, betaald of gratis (in elke combinatie). Dergelijke programma's en hulpprogramma's zijn klein van formaat en kunnen soms concurreren met grote pakketten die voor hetzelfde doel zijn ontworpen.

Stap 4

Eén liefhebber kan geen groot programma schrijven, maar hij kan wel een project maken op Sourceforge, Google Code, Microsoft CodePlex of iets dergelijks. Daarna kan een onbeperkt aantal amateurprogrammeurs samen aan de code werken. De meesten van hen houden zich naast hun hoofdwerk bezig met programmeren als hobby in hun vrije tijd.

Stap 5

Zodra een open source-project van goede kwaliteit is gevonden, kan het management van een commercieel bedrijf dit ondersteunen. Daarna blijft het programma open, maar niet alleen enthousiastelingen, maar ook professionele programmeurs die in het bedrijf werken, zullen er wijzigingen in aanbrengen. Het bedrijf kan op zijn beurt hardware-apparaten gaan verkopen waarop dit programma draait, of gebruikers gaan trainen om ermee te werken tegen een vergoeding.

Aanbevolen: