Hoe De Harde Schijf Te Formatteren Bij Het Installeren Van Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Te Formatteren Bij Het Installeren Van Windows 7
Hoe De Harde Schijf Te Formatteren Bij Het Installeren Van Windows 7

Video: Hoe De Harde Schijf Te Formatteren Bij Het Installeren Van Windows 7

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: digitale vrijheid 1 harde schijf partitioneren windows 7 2023, Februari
Anonim

Elke actieve gebruiker moet bedreven zijn in de installatie van het besturingssysteem. Ondanks het feit dat dit proces enigszins is aangepast met de release van Windows Vista en Seven, is er niets raars aan.

Hoe de harde schijf te formatteren bij het installeren van Windows 7
Hoe de harde schijf te formatteren bij het installeren van Windows 7

Het is nodig

Windows 7 installatieschijf

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en open de schijflade. Plaats de schijf met de installatiebestanden van Windows Seven erin. Sluit de lade en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Druk op de F8-toets om het opstartbare apparaatselectievenster te openen. Geef het bovenstaande dvd-station op. Druk op een willekeurige toets om het installatieprogramma te starten.

Stap 3

Selecteer een menutaal uit de beschikbare opties. Ga verder met het installatieproces van Windows Seven. Na een tijdje verschijnt er een venster met een lijst met bestaande partities en harde schijven. In vergelijking met het installatieprogramma van Windows XP kunt u in dit menu enorme aanpassingen maken aan schijven en hun partities.

Stap 4

Klik op de knop Schijfinstellingen. Selecteer de partitie die u wilt wissen en klik op de knop Formatteren.

Stap 5

Met dit menu kunt u partities op de harde schijf verwijderen en nieuwe maken. Als u bijvoorbeeld de harde schijf in twee partities wilt verdelen, selecteert u deze en klikt u op de knop "Verwijderen".

Stap 6

Selecteer het volume dat verschijnt met de naam "Niet-toegewezen gebied" en klik op de knop "Maken". Voer de grootte van de toekomstige lokale schijf in. Selecteer het bestandssysteemtype ervoor.

Stap 7

Herhaal de procedure die in de vorige stap is beschreven om nog een lokale schijf te maken.

Stap 8

Wees erg voorzichtig. Bij het formatteren van een partitie tijdens de installatie van het Windows Seven-besturingssysteem, is het onmogelijk om het bestandssysteemtype te wijzigen. Als u deze bewerking moet uitvoeren, selecteert u de gewenste sectie en klikt u op de knop "Verwijderen".

Stap 9

Selecteer het niet-toegewezen gebied dat verschijnt en klik op de knop Maken. Geef de grootte op van de lokale schijf die u zojuist hebt verwijderd en kies een ander bestandssysteemtype. Ga verder met de installatie van het besturingssysteem Windows Seven op een daarvoor geschikte partitie.

Populair per onderwerp