Aanmelden Bij Windows XP Als Beheerder

Inhoudsopgave:

Aanmelden Bij Windows XP Als Beheerder
Aanmelden Bij Windows XP Als Beheerder

Video: Aanmelden Bij Windows XP Als Beheerder

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2023, Februari
Anonim

Sommige besturingssystemen hebben beheerdersrechten nodig om bepaalde acties uit te voeren. Dit geldt ook voor de meeste besturingssystemen van de Windows-familie en XP.

Aanmelden bij Windows XP als beheerder
Aanmelden bij Windows XP als beheerder

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende bewezen manieren om als beheerder in te loggen op Windows XP. In zeldzame gevallen kan deze bewerking zelfs worden uitgevoerd zonder de wachtwoorden van een van de bestaande gebruikers te kennen.

Stap 2

Laten we beginnen met de eenvoudigste situatie. Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Het display toont een lijst met bestaande gebruikers. Selecteer degene met beheerdersrechten en voer het besturingssysteem in met dit account.

Stap 3

Als u al bent aangemeld bij het besturingssysteem met een ander account, kunt u de vereiste toepassing nog steeds uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt openen en selecteer "Als administrator uitvoeren". U ziet een venster met twee velden. Voer de naam in van een account met beheerdersrechten en een wachtwoord ervoor. Met deze methode kunt u de tijd besparen die nodig is om tussen gebruikers te schakelen.

Stap 4

Maar soms zijn er situaties waarin u het wachtwoord voor het beheerdersaccount niet weet. In dit geval is het noodzakelijk om een ​​algoritme van eenvoudige acties uit te voeren.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op en druk op de F12-knop wanneer deze opstart. U ziet een menu voor het kiezen van opties om door te gaan met downloaden. Verplaats de cursor naar het item "Windows Veilige modus" en druk op de Enter-toets.

Stap 6

Wacht tot het besturingssysteem is geladen. Wanneer het venster Accounts selecteren verschijnt, ziet u dat er een nieuwe gebruikersnaam verschijnt, Administrator. Hoogstwaarschijnlijk is er geen wachtwoord ingesteld voor dit account. Meld u met dit account aan bij het besturingssysteem.

Stap 7

Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Accountbeheer". Maak een nieuw account aan met beheerdersrechten.

Stap 8

Start uw computer opnieuw op en log in op het besturingssysteem met het account dat u hebt gemaakt.

Populair per onderwerp