Is Het De Moeite Waard Om Te Veel Te Betalen Voor 3g Bij Het Kopen Van Een Tablet?

Inhoudsopgave:

Is Het De Moeite Waard Om Te Veel Te Betalen Voor 3g Bij Het Kopen Van Een Tablet?
Is Het De Moeite Waard Om Te Veel Te Betalen Voor 3g Bij Het Kopen Van Een Tablet?

Video: Is Het De Moeite Waard Om Te Veel Te Betalen Voor 3g Bij Het Kopen Van Een Tablet?

Video: ZTE tablets - 7-inch and 10.1-inch 3G and 4G 2022, December
Anonim

De aanwezigheid van een 3G- of 4G-module op de tablet is een handige optie waarmee u het apparaat kunt gebruiken wanneer het onmogelijk is om verbinding te maken via een draadloos Wi-Fi-netwerk. De prijs van apparaten met 3G is echter veel hoger dan zonder de ondersteuning van deze technologie. Daarom moet u, voordat u een tablet aanschaft, beslissen of u een 3G-module op uw apparaat nodig heeft, of dat u beter een paar duizend roebel bespaart.

Is het de moeite waard om te veel te betalen voor 3g bij het kopen van een tablet?
Is het de moeite waard om te veel te betalen voor 3g bij het kopen van een tablet?

3G gebruiken

Met de 3G- en 4G-module heeft u toegang tot internet via het datatransmissiekanaal van de mobiele operator. Zo heeft een apparaat met een 3G-module toegang tot internet op elk punt waar dekking is van de geselecteerde communicatieserviceprovider. Draadloze gegevensoverdracht via het netwerk van een mobiele provider heeft echter een aantal nadelen die van invloed kunnen zijn op uw beslissing om een ​​apparaat aan te schaffen.

Netwerk dekking

Als je vaak naar de datsja gaat, naar de natuur, gaat vissen of ver buiten de stad bent, zal de snelheid van het internet dat beschikbaar is via 3G of 4G minimaal zijn. Dit komt door het feit dat de torens van mobiele operators het vaakst in de stad zijn geconcentreerd en bij het verlaten van zijn grondgebied zal de verbindingssnelheid aanzienlijk dalen, wat in sommige gevallen zelfs kan leiden tot volledige ontoegankelijkheid van internet.

Als je vaak de stad uit bent, moet je geen apparaat kopen met 3G- of 4G-ondersteuning - het is extra geldverspilling voor een ongebruikte functie.

Plaatsen om de tablet te gebruiken

Als je van plan bent om je tabletcomputer thuis, op kantoor of op een feestje te gebruiken, waar een wifi-verbinding is, heb je ook geen 3G-module nodig. De Wi-Fi-verbinding heeft een betere stabiliteit en een hogere werkelijke gegevensoverdrachtsnelheid. Als u vanaf uw tabletcomputer online wilt gaan buiten een ruimte met draadloos internet, kunt u af en toe gebruik maken van de Hot Spot-functie van uw Android-, iOS- of Windows Phone-mobiele telefoon. Wanneer de functie is geactiveerd, zet het apparaat het bestaande 3G-signaal van de simkaart van de operator om in Wi-Fi-modus en kunt u met een tablet verbinding maken met internet.

Als alternatief voor een 3G-tablet kunt u een extra USB-router aanschaffen, waarmee u de aanschaf van een apparaat bespaart en zo nodig draadloos op internet kunt.

Bijkomende kosten

Door een 3G- of 4G-simkaart te kopen, voert u regelmatig opwaarderingen uit om te betalen voor internetdiensten. Providers bieden zelden volledig onbeperkte draadloze diensten en als u een bepaalde verkeerslimiet overschrijdt, moet u mogelijk een extra vergoeding betalen om meer gegevens te verstrekken. Het gebruik van een simkaart in uw tablet kan uw mobiele telefoonrekening verhogen en een extra uitgave aan uw budget toevoegen.

Populair per onderwerp