Hoe Weet U Of De Processor Werkt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Of De Processor Werkt?
Hoe Weet U Of De Processor Werkt?

Video: Hoe Weet U Of De Processor Werkt?

Video: Hoe Weet U Of De Processor Werkt?
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2023, Maart
Anonim

In sommige gevallen, wanneer de computer opstart, hoort u een hoge pieptoon uit de systeemeenheid, die wordt afgespeeld door de systeemluidspreker (speaker). Aan deze geluiden is het vrij eenvoudig om een storing of uitval van een van de interne apparaten, inclusief de processor, te herkennen.

Hoe weet u of de processor werkt?
Hoe weet u of de processor werkt?

instructies:

Stap 1

Computerdiagnose wordt uitgevoerd door het aantal geklonken signalen van de systeemluidspreker. Maar vergeet niet dat de signalen worden geleverd door het moederbord, de BIOS-chips kunnen verschillen, daarom hangt het aantal pieptonen en hun frequentie af van het specifieke model. Luister daarom naar de frequentie van de signalen en correleer ze met de tabellen voor elke BIOS-versie. Hieronder worden de waarden weergegeven die verwijzen naar storingen van de centrale verwerkingseenheden.

Stap 2

Award BIOS is momenteel het meest gebruikte model. Wanneer hoogfrequente signalen verschijnen (piepen), moet u de computer uitschakelen, omdat: dit is een duidelijk teken van een storing, bijvoorbeeld een kapotte koeler. Als het koelsysteem niet goed werkt, raakt de processor oververhit, wat kan leiden tot verlies van de steen zelf. Frequente en wisselende signalen duiden alleen op problemen met het koelsysteem.

Stap 3

AMI BIOS is het op één na populairste interne controllermodel voor moederborden. Met dit BIOS is alles veel eenvoudiger, je moet twee sleutelnummers onthouden - 5 en 7. Als er vijf korte signalen klinken, zou je moeten zondigen op een volledige storing van de centrale processor en met zeven signalen - alleen op verstoring van de virtuele onderdeel van de processor.

Stap 4

AST BIOS is het minst wijdverbreide model onder moderne moederborden. Voor dit type BIOS is het identificeren van een defect apparaat nog eenvoudiger. Als u bij het aanzetten van de computer een periodiek herhaalde enkele piep hoort, werkt de processor niet zoals verwacht. Wanneer dit geluid verschijnt, zet u de computer onmiddellijk uit door de aan/uit-knop langer dan 5 seconden ingedrukt te houden. Het is ook mogelijk om de tuimelschakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid te schakelen (vanaf de zijkant van de voeding).

Populair per onderwerp