Hoe Weet U Of Een Videokaart Werkt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Of Een Videokaart Werkt?
Hoe Weet U Of Een Videokaart Werkt?

Video: Hoe Weet U Of Een Videokaart Werkt?

Video: Hoe Weet U Of Een Videokaart Werkt?
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een belangrijk onderdeel van een computer die een grafisch signaal genereert voor weergave op een monitor. Er zijn momenten waarop u de computer aanzet en de monitor zwart blijft of "Geen signaal" zegt. Meestal valt het vermoeden op de videokaart, omdat deze bij een goede spelbelasting meestal sneller kapot gaat dan andere componenten. Om te controleren of de videokaart werkt, moet u eerst controleren of de rest van de computer werkt.

Hoe weet u of een videokaart werkt?
Hoe weet u of een videokaart werkt?

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Controleer uw monitor. Pak de monitor en sluit deze aan op een andere computer of laptop. Als het signaal verschijnt, betekent dit dat het goed werkt. Controleer de kabel van de systeemeenheid naar de monitor. Sluit de monitor aan op je computer, maar gebruik deze keer een andere kabel. Als het beeld niet verandert, dan ligt het niet aan de kabel.

Stap 2

Controleer of de computer opstart. Dit kan op het gehoor worden gedaan - een werkende computer maakt een nogal merkbaar geluid met al zijn ventilatoren. Maar voor verdere acties is auditieve informatie niet voldoende, dus verwijder de kap van de systeemeenheid, die de toegang tot het moederbord opent. Als er geen ventilatoren tot leven komen wanneer u op de aan/uit-knop in de computer drukt, is de eerste stap het controleren van de voeding.

Stap 3

Controleer de voeding. Neem een andere voeding van hetzelfde vermogen of beter en sluit de connectoren aan op het moederbord zoals je bij de oude voeding deed. De rest van de componenten hoeven nog niet aangeraakt te worden. Als de computer opstart en er verschijnt een afbeelding op het scherm, dan is er een zwakke schakel gevonden en dit is een voeding. Zo niet, laten we verder gaan.

Stap 4

Controleer uw grafische kaart. Verwijder de videokaart uit de personal computer en plaats deze in een andere, zorg er van tevoren voor dat deze een vergelijkbare sleuf heeft voor videokaarten (PCI-E of AGP). Als de videokaart werkt, dan verdwijnen de vragen er naar toe. U kunt ook direct een bekende werkende videokaart in uw systeemeenheid plaatsen. Als er nog steeds geen videosignaal is, is het moederbord waarschijnlijk defect, minder vaak de processor of het RAM.

Stap 5

Algemene diagnostiek van een videokaart, als u twijfelt aan de kwaliteit van zijn werk, kan worden gecontroleerd met speciale programma's: ATITool, 3Dbench, 3DMark05 en anderen. Naast de programma's zelf vindt u op internet gedetailleerde instructies over het gebruik ervan.

Aanbevolen: