Hoe Weet U Of Een Microfoon Werkt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Of Een Microfoon Werkt?
Hoe Weet U Of Een Microfoon Werkt?

Video: Hoe Weet U Of Een Microfoon Werkt?

Video: Hoe werkt een microfoon? 2022, December
Anonim

Wat kan een gewone gebruiker alleen en in een paar minuten doen om de prestaties van een nieuw aangeschafte microfoon voor een pc te controleren?

Hoe weet u of een microfoon werkt?
Hoe weet u of een microfoon werkt?

Het is nodig

computer, microfoon

instructies:

Stap 1

Om de een of andere reden werkt uw microfoon niet op uw pc? Probeer dit probleem op te lossen door uw computer opnieuw op te starten of het programma opnieuw op te starten. Als de microfoon daarna ook niet werkt, moet u verschillende alternatieve oplossingen voor dit probleem proberen.

Stap 2

De eerste stap is om te controleren of het geluid aan staat (het volumepictogram staat op de taakbalk naast de klok). Het wordt afgebeeld in de vorm van een ronde kolom (kan in profiel of volledig gezicht zijn). Dubbelklik erop met de linkermuisknop (er verschijnt een klein venster met kolommen) en kijk waar de microfoonschuifregelaar is vastgelopen. Als het helemaal onderaan is, til het dan op. Open een programma dat geluid opneemt, zoals Windows Sound Recorder. Het zal u helpen erachter te komen hoe gevoelig de microfoon is en de optimale afstand (mond tot microfoon) voor gesprekken te vinden.

Stap 3

Als dit niet helpt, zorg er dan voor dat de aangesloten microfoon zichtbaar is voor het systeem. Open de eigenschappen van geluiden en audioapparaten (start - programma's - configuratiescherm - geluiden en audioapparaten). Ga naar het tabblad "Audio" en kijk wat daar staat. Als er een microfoon wordt gebruikt in het geluidsopnamelabel, kan de inscriptie als volgt zijn: Realtek HD Audio-ingang. Als zo'n tekst er niet is, klik dan in dezelfde tabel op het selectieveld (waar de pijl naar beneden wijst) en selecteer het apparaat waar het woord "invoer" in de namen voorkomt. Klik vervolgens op de knop "OK" en test de microfoon in hetzelfde programma ("Sound Recorder").

Stap 4

Wil je weten hoe goed de gekochte microfoon werkt en hoe de gesprekspartner je zal horen, gebruik dan Skype. Ga naar de officiële site van het "Skype"-programma, download en voer de client uit. Terwijl het downloadproces aan de gang is, registreert u zich op de officiële website. Ga naar het programma en lees de functies ervan. U heeft een Echo / Sound Test Service-contactpersoon nodig. Bel hem en luister naar het bericht, en spreek na het signaal de tekst in de microfoon. Als je daarna je monoloog hoort, betekent dit dat je microfoon werkt.

Populair per onderwerp