Hoe Weet U Of Een Geluidskaart Werkt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Of Een Geluidskaart Werkt?
Hoe Weet U Of Een Geluidskaart Werkt?

Video: Hoe Weet U Of Een Geluidskaart Werkt?

Video: Hoe Weet U Of Een Geluidskaart Werkt?
Video: Handleiding 2i2 usb geluidskaart Scarlett 2024, April
Anonim

Als u een probleem opmerkt met de geluidsweergave op uw computer, moet u zich ervan bewust zijn dat de reden hiervoor niet alleen een storing van de geluidskaart kan zijn, maar ook het ontbreken van geïnstalleerde codecs, kaartstuurprogramma-updates, onjuiste werking van luidsprekers of een speler. Het vereist geen speciale vaardigheden om te bepalen wat het probleem is.

Hoe weet u of een geluidskaart werkt?
Hoe weet u of een geluidskaart werkt?

Het is nodig

  • - akoestisch systeem;
  • - een computer;
  • - geïnstalleerde speler;
  • - bijgewerkte versies van geluidskaartstuurprogramma's;
  • - meerdere geluidsbestanden om af te spelen.

instructies:

Stap 1

Sluit een koptelefoon of een andere speaker aan op de groene connector op je geluidskaart. Controleer of er in dit geval geluid is. Houd er rekening mee dat er stuurprogramma's op de geluidskaart moeten zijn geïnstalleerd en dat er ook codecs moeten worden geïnstalleerd om verschillende formaten audio- en videobestanden af te spelen.

Stap 2

Als het probleem zich blijft voordoen, opent u Deze computer, klikt u met de rechtermuisknop op de ruimte zonder snelkoppelingen, selecteert u Eigenschappen en vervolgens het tabblad Hardware. Open Apparaatbeheer.

Stap 3

Zorg ervoor dat uw geluidskaart wordt vermeld in de lijst Hardware, geluid, video en gamecontrollers. Als de gewenste positie daar is, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram ervan, selecteert u in de "Eigenschappen" het tabblad "Algemeen". Het statusvenster moet de tekst "Het apparaat werkt normaal." Als er iets anders staat, moet u deze stappen volgen.

Stap 4

Werk het apparaatstuurprogramma bij. Om dit te doen, klikt u in "Apparaatbeheer" op het geluidskaartpictogram met de rechtermuisknop en selecteert u "Apparaat bijwerken". Geef vervolgens in het venster dat verschijnt de updatewizard toegang tot internet. U kunt deze procedure ook volgen als u bijgewerkte stuurprogramma's op uw harde schijf of verwisselbare media hebt. Selecteer in dit geval de installatie vanaf de opgegeven locatie en geef het pad naar de gewenste map op.

Stap 5

Controleer de juiste technische installatie van het apparaat. Koppel hiervoor de computer los van de stroombron, open de kap en zorg ervoor dat de geluidskaart stevig in de juiste connector zit. Houd er rekening mee dat dit item alleen relevant is als u een externe geluidskaart heeft, d.w.z. het is als een apart bord op de computer geïnstalleerd.

Stap 6

Als uw geluidskaart geen apart apparaat is, zorg er dan voor dat de moederbordstuurprogramma's correct zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: