Hoe Te Bepalen Of De Processor Werkt Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Of De Processor Werkt Of Niet?
Hoe Te Bepalen Of De Processor Werkt Of Niet?

Video: Hoe Te Bepalen Of De Processor Werkt Of Niet?

Video: Hoe Te Bepalen Of De Processor Werkt Of Niet?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Er zijn tientallen verschillende soorten computerstoringen, waardoor het niet kan opstarten. Wanneer er een hardwarefout optreedt, laat het BIOS een dunne pieptoon horen met pauzes. Je moet het aantal lange en korte signalen tellen en het bericht ontcijferen.

Hoe te bepalen of de processor werkt of niet?
Hoe te bepalen of de processor werkt of niet?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Vergelijking van de geluidscode en decodering van fouten zijn beschikbaar op internet, bijvoorbeeld op de pagina https://www.umopit.ru/CompLab/BIOSbeeps.htm. Bepaal de fabrikant van uw moederbord-BIOS. Deze informatie is te vinden in de documenten van het moederbord. De decodering van digitale computersignalen is afhankelijk van de fabrikant

Stap 2

Voor AMI BIOS: De processor is defect als de systeemeenheid 5 korte pieptonen laat horen. 7 korte pieptonen duiden op een fout in de virtuele modus van de processor. Luister aandachtig om de aard van het probleem op uw computer volledig te begrijpen.

Stap 3

Voor AST BIOS: er is een fout opgetreden bij het controleren van de processorregisters als de luidspreker 1 korte pieptoon heeft gegeven. Dit duidt op een processorstoring. In dit geval moet u contact opnemen met gespecialiseerde ondersteuningscentra, omdat het bijna onmogelijk is om de processor zelf te repareren of eventuele problemen erin te identificeren. U kunt eenvoudig alle "hardware" van uw computer verpesten door uw eigen acties.

Stap 4

Voor Award BIOS: als de computer tijdens het gebruik met hoge pieptonen begint te piepen, is de processor oververhit en moet de computer dringend worden uitgeschakeld. Afwisselende laagfrequente en hoogfrequente signalen na het indrukken van de aan/uit-knop van de computer duiden op een processorstoring of oververhitting.

Stap 5

Als uw systeemeenheid geen piepjes geeft, probeer dan de processor te vervangen door een andere of plaats uw processor in een ander moederbord. Zorg er eerst voor dat uw processor op een ander moederbord kan worden geïnstalleerd: hun Socket-type is hetzelfde en het moederbord ondersteunt deze processor. Als laatste redmiddel zul je een nieuwe processor voor je computer moeten kopen of de oude moeten repareren.

Aanbevolen: