Hoe Bestandsassociaties Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandsassociaties Te Herstellen
Hoe Bestandsassociaties Te Herstellen

Video: Hoe Bestandsassociaties Te Herstellen

Video: Hoe Bestandsassociaties Te Herstellen
Video: Standaard apps in Windows 10: bestandstype koppelen aan een standaard-app 2023, Maart
Anonim

Elk bestand op de computer heeft een specifiek programma. Dit wordt gedaan zodat video's, muziek, afbeeldingen en andere documenten kunnen worden geopend door te dubbelklikken met de muis of door simpelweg op de Enter-toets te drukken. Maar het gebeurt zo dat meerdere toepassingen overeenkomen met één bestandstype. Hoe stel ik in welke standaard het bestand moet openen? Of wat te doen als het nieuwe programma alle bestanden aan zichzelf heeft gekoppeld, hoe de oude associatie te herstellen?

Hoe bestandsassociaties te herstellen
Hoe bestandsassociaties te herstellen

instructies:

Stap 1

De bestandskoppeling gaat meestal mis bij het installeren van een nieuw programma op je computer, zoals een audiospeler. Standaard koppelt de geïnstalleerde toepassing bestanden automatisch aan zichzelf. Om dit te voorkomen, kunt u koppelingen verwijderen tijdens het installatieproces. Het werkt met audio- en videospelers, beeldviewers en andere multimediatoepassingen. Als deze keuze niet wordt gegeven tijdens het installatieproces, kunt u de bestanden opnieuw koppelen na het installeren van de toepassing.

Stap 2

De eenvoudigste manier is om het bestand opnieuw te koppelen aan het gewenste programma. Open hiervoor de map met het bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu. In het geopende venster kunt u zien aan welk programma het bestand momenteel is gekoppeld. Druk op de knop "Wijzigen" en selecteer in het geopende venster de toepassing die u nodig hebt. Klik OK". Druk in het vorige venster op "Toepassen" en vervolgens op "OK". Na deze stappen wordt het bestand standaard geopend via het programma dat u hebt opgegeven. Het nadeel van deze methode is dat de bindbewerking met elk bestandstype apart moet worden uitgevoerd.

Stap 3

De tweede methode omvat alle soorten bestanden die u in één keer nodig hebt. Bijna alle applicaties hebben een associatie-instelling voor bestandstypen. U moet het programma openen waarmee u foto's wilt openen, muziek wilt afspelen of teksten wilt bewerken. In dit programma moet je naar de instellingen gaan. Als de applicatie in het Engels is, worden deze Instellingen of Voorkeuren genoemd. U moet onder andere een tabblad vinden met de naam "Associaties" of "Bestandstypen", Associatie, Bestandstypeassociatie - in Engelse versies. Controleer alle soorten bestanden die u nodig hebt, klik op "OK" en pas de wijzigingen toe. Na deze stappen worden alle gespecificeerde soorten bestanden geopend via de applicatie die u nodig hebt.

Populair per onderwerp