Hoe Bestandsassociaties Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandsassociaties Te Wijzigen
Hoe Bestandsassociaties Te Wijzigen

Video: Hoe Bestandsassociaties Te Wijzigen

Video: Hoe Bestandsassociaties Te Wijzigen
Video: Standaard apps in Windows 10: bestandstype koppelen aan een standaard-app 2023, Maart
Anonim

Het opzetten van een bestandsassociatie maakt het leven van de gebruiker van een pc veel gemakkelijker door standaard toe te staan bestanden van een bepaald type te openen in het programma dat hiervoor het meest geschikt is. Als de bestandskoppeling om de een of andere reden verkeerd is ingesteld, kunt u deze wijzigen.

Hoe bestandsassociaties te wijzigen
Hoe bestandsassociaties te wijzigen

Noodzakelijk

een computer waarop Windows XP is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de bestandskoppeling met een toepassing te wijzigen, is door het gewenste programma te selecteren via het venster met bestandseigenschappen. Om dit te doen, opent u het bestand van het type in de verkenner, waarvan de associatie met een specifiek programma dat u wilt wijzigen.

Stap 2

Plaats de cursor op het bestandspictogram en klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer het item "Eigenschappen" in het geopende contextmenu.

Stap 3

Klik op de knop "Wijzigen" in het tabblad "Algemeen". Selecteer uit de lijst met geopende programma's degene waarin, vanuit uw oogpunt, bestanden van dit type standaard moeten worden geopend. Selecteer indien mogelijk een app uit de lijst met aanbevolen apps. Druk op de knop OK in het venster met de lijst met programma's en op de knop Toepassen in het venster met bestandseigenschappen.

Stap 4

U kunt bestandskoppelingen wijzigen door het bestand te openen met de optie "Openen met". Om deze functie te gebruiken, roept u het contextmenu op door op het bestandspictogram te klikken. In het menu dat wordt geopend, beweegt u de cursor over het item "Openen met" en klikt u op de optie "Programma selecteren".

Stap 5

Selecteer het programma waarmee u dit bestandstype gaat associëren. Vink het vakje "Gebruik het voor alle bestanden van dit type" aan. Klik op de OK-knop.

Stap 6

Bestandsassociaties kunnen worden gewijzigd via het configuratiescherm. Selecteer hiervoor de optie "Configuratiescherm" in het hoofdmenu. Klik in het geopende venster op het pictogram "Mapopties". Selecteer het tabblad "Bestandstypen" in het venster dat wordt geopend.

Stap 7

Selecteer de extensie waarin u geïnteresseerd bent in de lijst met bestanden. Klik op de knop "Wijzigen" in het veld "Details voor de extensie". Selecteer de applicatie waarmee u een koppeling voor dit bestandstype gaat maken en klik op OK. Klik op de knop "Toepassen" in het venster met mapeigenschappen. Bestanden van het geselecteerde type worden nu standaard geopend in de toepassing waaraan ze zijn gekoppeld.

Populair per onderwerp