Hoe Koelpasta Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe Koelpasta Te Gebruiken?
Hoe Koelpasta Te Gebruiken?

Video: Hoe Koelpasta Te Gebruiken?

Video: Hoe Koelpasta Te Gebruiken?
Video: GPU koelpasta vervangen | How To #2 2023, Maart
Anonim

De thermische interface waarmee veel koelers zijn uitgerust, is een dunne strook thermisch materiaal die het contact tussen de zool van het koellichaam en de processor verbetert. Helaas laten de fysieke eigenschappen van dit materiaal veel te wensen over, aangezien het onvoldoende warmteoverdracht van de processor naar het koellichaam van de koeler biedt. In deze gevallen is het beter om hiervoor een speciaal geproduceerde koelpasta te gebruiken, die een uitstekende warmtegeleider is.

Hoe koelpasta te gebruiken?
Hoe koelpasta te gebruiken?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - koelpasta;
  • - doosverwerker;
  • - koeler.

instructies:

Stap 1

Heb je een boxed processor gekocht (BOX of RTL versie), dan moet er een koeler van de processorfabrikant bij geleverd worden. Aan de onderkant van de koeler vindt u een dunne strook thermische interface, de kleur is meestal wit, maar dit kan afhankelijk zijn van de fabrikant.

Stap 2

Om de kwaliteit van de warmteafvoer van de processor naar de koeler te verbeteren, verwijdert u de thermische interface van de basis van het koellichaam. Gebruik hiervoor een zachte, droge doek om het radiatoroppervlak grondig af te vegen totdat de minste sporen van de thermische interface zijn verwijderd. Aan het einde moet de basis van het koellichaam van de koeler glad zijn en mogen er geen resten van de thermische interface op zitten. Probeer de koeler niet te schrapen met een mes of scheermes, omdat dit krassen kan veroorzaken die het contact tussen het koellichaam en de processor verminderen en de warmteafvoer belemmeren.

Stap 3

Als je een processor in de OEM-versie hebt gekocht, dat wil zeggen zonder doos en koeler, dan kun je koelpasta in de set krijgen. Als er geen koelpasta bij de processor is geleverd (boxed processor of OEM-versie zonder koelpasta), moet deze apart worden aangeschaft. Koop koelpasta "Alsil-3" of "Titan" - deze koelpasta is beproefd en heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen.

Stap 4

Dus je hebt de thermische interface van het koelere koellichaam verwijderd of gewoon schoongemaakt van vreemde deeltjes (stof, vuil, enz.) Reinig nu het processorkristal zelf van stof. Veeg het hiervoor voorzichtig af met een zachte doek, zonder kracht te gebruiken. Knijp een kleine hoeveelheid koelpasta uit de buis op het midden van de processormatrijs. De hoeveelheid moet klein zijn, op het oog moet het iets groter zijn dan een erwt. Strijk het thermische vet grondig over het oppervlak van de processor. U kunt hiervoor een dunne lucifer gebruiken. Als gevolg hiervan moet de koelpastalaag dun zijn en gelijkmatig het gehele oppervlak van het processorkristal bedekken.

Populair per onderwerp