Hoe Koelpasta Op Een Computerprocessor Te Veranderen?

Hoe Koelpasta Op Een Computerprocessor Te Veranderen?
Hoe Koelpasta Op Een Computerprocessor Te Veranderen?

Video: Hoe Koelpasta Op Een Computerprocessor Te Veranderen?

Video: Hoe Koelpasta Op Een Computerprocessor Te Veranderen?
Video: How to Remove Thermal Paste From CPU u0026 How to Apply New Thermal Grease 2024, April
Anonim

Als de computer langer dan een jaar ononderbroken heeft gedraaid, moet het thermische vet op de processor mogelijk worden vervangen. Hoe het zelf te veranderen en is het de moeite waard om te doen?

Hoe verander ik de koelpasta op mijn computerprocessor?
Hoe verander ik de koelpasta op mijn computerprocessor?

Als de koelpasta op de processor van de computer van tijd tot tijd in steen is veranderd, kan de computer oververhit raken en uitschakelen als deze niet is aangebracht tijdens de montage van de pc. In een dergelijke situatie moet u de koelpasta vervangen. Maar kunt u het zelf doen of deze operatie toch toevertrouwen aan een specialist?

Om de koelpasta op de computerprocessor te vervangen, moet u de koeler (ventilator) van de processor verwijderen, het oppervlak van de processor reinigen van sporen van de oude koelpasta en een nieuwe aanbrengen. Breng een kleine druppel koelpasta aan op de processor en verdeel deze gelijkmatig over het processoroppervlak (de processor hoeft niet van het moederbord te worden verwijderd).

Belangrijk:

1. Breng geen dikke laag koelpasta aan!

2. Breng alleen koelpasta aan op het deel van de processor dat rechtstreeks in contact komt met het koellichaam.

3. Gebruik geen wattenstaafjes om koelpasta te verdelen. Het is beter om een plastic spatel te gebruiken.

4. Gebruik voor het smeren van de processor alleen speciaal thermisch vet, dat verkrijgbaar is bij computerwinkels. Alle andere stoffen kunnen de werking van uw computer verstoren!

Elke gebruiker moet weten dat er verschillende modellen sockets zijn (connectoren voor het installeren van een processor op een moederbord), inclusief die met koelers die helemaal aan het begin van een computerassemblage zijn geïnstalleerd. Dat wil zeggen, als u de koeler van het moederbord verwijdert, moet u het moederbord uit de behuizing trekken om het opnieuw te installeren (en hiervoor moet u alle apparaten van het moederbord verwijderen, loskoppelen van de voeding, de connectoren die afkomstig zijn van de knoppen en poorten op de behuizing). Voor dergelijke socketmodellen kunt u het veilig niet aanbevelen om de koeler zelf van de processor te draaien, omdat u de fijne kneepjes van het aansluiten van verschillende apparaten op het moederbord niet kent, u deze verbindingen verkeerd kunt maken, dat wil zeggen een storing veroorzaken. Voorbeelden van dergelijke sockets: 775, 1155, 1150, 1156, 1366.

Maar er zijn sockets, de installatie van een koeler waarop geen volledige demontage van de computer betekent, daarom zal het vervangen van de koelpasta geen erg moeilijke taak zijn. Voorbeelden van dergelijke sockets: 478, 754, 939, 940, AM2, AM3, FM1. De vergrendelingen aan de zijkant van de koeler die op dergelijke sockets zijn geïnstalleerd, zijn duidelijk zichtbaar, door erop te drukken wordt de koelervergrendeling ontgrendeld en kan het koelsysteem eenvoudig van de processor worden verwijderd.

Aanbevolen: