Hoe Koelpasta In Een Laptop Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Koelpasta In Een Laptop Te Vervangen?
Hoe Koelpasta In Een Laptop Te Vervangen?

Video: Hoe Koelpasta In Een Laptop Te Vervangen?

Video: Hoe Koelpasta In Een Laptop Te Vervangen?
Video: BEGINNERS GUIDE: How To Change Laptop Thermal Paste 2024, Maart
Anonim

Het vervangen van de koelpasta is noodzakelijk om een goede koeling van de CPU te garanderen. Het is de schakel tussen het CPU-oppervlak en het koellichaam. De snelheid van warmteoverdracht tussen deze apparaten hangt af van de kwaliteit ervan.

Hoe koelpasta in een laptop te vervangen?
Hoe koelpasta in een laptop te vervangen?

instructies:

Stap 1

Om koelpasta in een mobiele computer te vervangen, moeten bepaalde regels worden gevolgd. Bereid alle benodigde gereedschappen voor en zet de laptop uit. Draai het om en verwijder alle bevestigingsschroeven. Dat zijn er meestal nogal wat. Zorg ervoor dat u alle schroeven verwijdert. Anders loopt u het risico de behuizing van uw mobiele computer te breken. Open de laden met de geheugenkaarten en de harde schijf.

Stap 2

Verwijder deze apparaten. Er zijn laptopmodellen waarin de beschreven apparatuur zich onder de hoofdklep bevindt. Til het deksel voorzichtig op nadat u alle schroeven hebt verwijderd. Zoek de lintkabels van de bovenkant van de laptop naar de onderkant. Maak ze voorzichtig los met een pincet en noteer waar ze waren bevestigd.

Stap 3

Zoek na het verwijderen van de kap van de mobiele computer het koellichaam van de CPU. Verwijder het uit de behuizing door eerst een speciale vergrendeling te openen. Veeg het koellichaam schoon door oude koelpasta te verwijderen. Reinig het processoroppervlak op dezelfde manier. Zorg ervoor dat er geen vezels meer op de apparaten zitten. Breng een kleine hoeveelheid nieuwe pasta aan. Naar de processor of het koellichaam.

Stap 4

Installeer het koellichaam in de sleuf. Beweeg het lichtjes in verschillende richtingen om de koelpasta gelijkmatig te verdelen. Zet de radiateur vast. Plaats de kap van de mobiele computer terug. Vergeet niet alle benodigde lussen aan te sluiten. Ze zijn nodig om bepaalde poorten of apparaten te laten werken.

Stap 5

Vervang alle eerder verwijderde apparaten. Zet de laptop niet eerder dan een uur na het voltooien van de montage aan. Installeer een programma waarmee u de temperatuur van de CPU en andere apparaten kunt zien. Voer het uit en zorg ervoor dat de CPU-temperatuur binnen acceptabele limieten ligt.

Aanbevolen: