Hoe Koelpasta Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Koelpasta Te Vervangen?
Hoe Koelpasta Te Vervangen?

Video: Hoe Koelpasta Te Vervangen?

Video: GPU koelpasta vervangen | How To #2 2022, December
Anonim

Een goede thermische geleidbaarheid tussen het koellichaam en de microprocessor hangt af van de toestand van de koelpasta. Na het drogen verliest het immers zijn waardevolle fysische eigenschappen en verdwijnt een goede koeling van de microprocessor.

Koelpasta vervangen is een eenvoudige zaak, maar vereist nauwkeurigheid
Koelpasta vervangen is een eenvoudige zaak, maar vereist nauwkeurigheid

instructies:

Stap 1

Om de pasta te vervangen, verwijdert u eerst voorzichtig alle bevestigingen en koppelt u het koellichaam en de ventilator los van de processor. Trek de processor naar buiten door de beugel te draaien en op te tillen. Verwijder vervolgens de restanten van de oude koelpasta van de processor en het koellichaam. Neem nu een platte schroevendraaier en breng een gelijkmatige laag koelpasta aan op de processormatrijs. De laagdikte mag niet groter zijn dan 0,3 mm. Plaats nu de processor, het koellichaam en de ventilator terug op hun plaats en test de prestaties van uw computer.

Stap 2

Wat betreft de laptop, alles is iets gecompliceerder. Het belangrijkste is om het deksel te openen om toegang te krijgen tot alle interne componenten van uw laptop. De rest van de stappen zijn vergelijkbaar met die hierboven beschreven. We kunnen je beter vertellen hoe je de koelpasta op een videokaart vervangt.

Stap 3

Zet de laptop dus uit, haal de stekker uit het stopcontact en leg hem op een vlakke ondergrond, verwijder vervolgens de batterij (vereist). Om het deksel te verwijderen, draait u alle schroeven los die niet in de behuizing zijn ondergedompeld. Je hebt nu toegang tot de binnenkant van je laptop.

Stap 4

De videokaart wordt met vier schroeven tegen de radiator gedrukt. Schroef ze los, pak de tegenoverliggende rand van de kaart op met uw vinger en trek deze omhoog en trek ze vervolgens uit de sleuf. Nu moeten we de restanten van de oude koelpasta van de chip en het koellichaam verwijderen. Eerst wordt de pasta van de radiator verwijderd.

Stap 5

Wanneer u klaar bent met het verwijderen van de koelpasta, veegt u het oppervlak van de chip af tot een spiegelende afwerking. U kunt nu beginnen met het aanbrengen van nieuw koelpasta. Het kan zowel met je vinger worden aangebracht (je hoeft alleen je handen eerst te wassen) als met een geschikt voorwerp. Wrijf de pasta gelijkmatig over het oppervlak om ervoor te zorgen dat de pasta gelijkmatig en dun is. Naast de chip hoef je nergens anders koelpasta aan te brengen.

Stap 6

Steek nu uw grafische kaart weer in de sleuf. Druk het naar beneden en houd het met uw vinger vast, schroef vervolgens de bouten op hun plaats. Na het aandraaien van de bouten, plaats het deksel en zet het vast.

Populair per onderwerp