Hoe Koelpasta Op De Processor Aan Te Brengen?

Inhoudsopgave:

Hoe Koelpasta Op De Processor Aan Te Brengen?
Hoe Koelpasta Op De Processor Aan Te Brengen?

Video: Hoe Koelpasta Op De Processor Aan Te Brengen?

Video: Hoe Koelpasta Op De Processor Aan Te Brengen?
Video: GPU koelpasta vervangen | How To #2 2024, Mei
Anonim

Bij het in elkaar zetten of repareren van een computer kun je niet zonder koelpasta tussen de processor en het koellichaam. Het zorgt voor contact tussen de twee oppervlakken en koeling van de hoofdmicroschakeling. Er is niet veel vaardigheid voor nodig om koelpasta correct op de processor aan te brengen. Het belangrijkste is uw nauwkeurigheid en aandacht.

Hoe koelpasta op de processor aan te brengen?
Hoe koelpasta op de processor aan te brengen?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen over het doel van de koelpasta. Het wordt gebruikt om de thermische geleidbaarheid tussen de microschakeling (processor) en het koellichaam te vergroten. In dit geval heeft de thermische pasta zelf een lage thermische geleidbaarheid en moet deze in een dunne laag worden aangebracht voor een nauwer contact tussen de twee delen. Zo vult het het bestaande luchtruim zoveel mogelijk. Probeer bij het kiezen van koelpasta het vervalsen van gevestigde merknamen te vermijden. Als er een vervalsing op een processor wordt toegepast, kan de microschakeling oververhit raken en breken. Methoden om koelpasta te controleren, evenals merken die geschikt zijn voor gebruik in de computertechnologie, zijn gemakkelijk te vinden op internet.

Stap 2

Om thermisch vet op de processor aan te brengen, gebruikt u een zachte doek om het oppervlak van de microschakeling te reinigen van de overblijfselen van de oude substantie. Doe hetzelfde met de contactzool van de koelere radiator. Voordat u de hoofdlaag koelpasta aanbrengt, kunt u de zogenaamde nullaag van de stof in beide oppervlakken wrijven, dat wil zeggen, na voortoepassing verwijderen. Op deze manier blijft de koelpasta in de groeven en krassen op beide oppervlakken en zorgt voor een beter contact.

Stap 3

Knijp een kleine hoeveelheid van de substantie op de hoofdchip. Sommige fabrikanten adviseren om de thermische verbinding diagonaal over de processor aan te brengen om een betere smering van oppervlakken te krijgen, vooral in de hoeken. Je moet het met een klein, sterk bord over de processor smeren. Het is niet aan te raden om dit met je vingers te doen, maar als je het prettiger vindt, gebruik dan rubberen vingertoppen of handschoenen. De resulterende laag koelpasta op de processor moet dun zijn.

Stap 4

Breng een grotere hoeveelheid van de stof aan op de koelere zool en verdeel deze ook gelijkmatig over het gehele oppervlak. Bevestig daarna het koellichaam stevig over de processor en druk het naar beneden met de bevestigingsvergrendelingen.

Aanbevolen: