Hoe Koelpasta Op Een Laptop Aan Te Brengen?

Inhoudsopgave:

Hoe Koelpasta Op Een Laptop Aan Te Brengen?
Hoe Koelpasta Op Een Laptop Aan Te Brengen?

Video: Hoe Koelpasta Op Een Laptop Aan Te Brengen?

Video: Hoe Koelpasta Op Een Laptop Aan Te Brengen?
Video: Koelpasta vervangen Asus laptop 2024, April
Anonim

Het vervangen van koelpasta is een van de meest voorkomende en effectieve methoden om de CPU-koeling te verbeteren. Om de juiste vervanging van koelpasta uit te voeren, moet rekening worden gehouden met belangrijke nuances.

Hoe koelpasta op een laptop aan te brengen?
Hoe koelpasta op een laptop aan te brengen?

Het is nodig

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - metalen spatel;
  • - koelpasta;
  • - pincet;
  • - een stuk stof.

instructies:

Stap 1

Bereid alle benodigde gereedschappen voor en ga verder met het demonteren van de mobiele computer. Haal de stekker van uw laptop uit het stopcontact en verwijder de batterij uit de laptop. Draai de mobiele computer om en verwijder alle schroeven van de onderkant van de behuizing.

Stap 2

Verwijder het dvd-station uit de laptoptas. Open de laden met het RAM-geheugen en de harde schijf. Koppel deze apparaten los en verwijder ze van de laptop.

Stap 3

Maak nu voorzichtig de onderwand van de behuizing los. Gebruik hiervoor een metalen spatel of een brede platte schroevendraaier. Zorg ervoor dat u de kabels van het moederbord naar het toetsenbord en andere elementen loskoppelt.

Stap 4

Zoek de ventilator die op het koellichaam van de CPU is geïnstalleerd. Koppel de koeler los van het moederbord. Buig de vergrendelingen en verwijder de radiator samen met de koeler.

Stap 5

Gebruik een schone, droge doek om de resterende koelpasta eerst van de CPU en vervolgens van het koellichaam af te vegen. Breng nieuw thermisch vet aan op het oppervlak van de processor. Wees erg voorzichtig! Breng nooit pasta aan op de processoraders of andere contacten.

Stap 6

Plaats de radiator samen met de koeler terug en zet deze apparaten vast. Monteer de laptoptas zorgvuldig, na het aansluiten van de benodigde kabels. Wacht 10-15 minuten, laat de koelpasta gelijkmatig verdelen en een beetje drogen.

Stap 7

Zet de laptop aan en open het BIOS-menu. Ga naar het item dat de temperatuurstatussen van belangrijke elementen van de mobiele computer weergeeft. Zorg ervoor dat de CPU-temperatuur binnen acceptabele limieten blijft. Als deze te hoog is, voert u een grondige reiniging uit van het volledige koelsysteem van de laptop.

Aanbevolen: